Egy éve hunyt el a Linkin Park énekese: így emlékszik rá a banda és külön a basszeros

A basszusgitáros arról is beszélt, miért nem mondott beszédet Chester Benningtonnak tartott emlékkoncerten.

Közösségi oldalán mind a Linkin Park, mind külön a basszusgitárosuk is írt az elhunyt énekesükről, Chester Benningtonról.

Az együttes arról ír, hogy az elmúlt egy év

a bánat, a szívfájdalom, az elutasítás és a felismerés szürreális forgataga volt.

Nagyon hálásak neki, és annak, amilyen volt:

Örökké hálásak leszünk a szeretetért, az életért a kreatív szenvedélyért, amit megosztottál velünk és a világgal. Nincsenek arra szavak, mennyire hiányzol nekünk.

Üzenetük végén, még azt is tanácsolják, hogy aki segítségre szorul, vagy tud olyanról, akinek segítségre szorul, az hívja fel egy erre specializálódott vonalat.

A basszusgitáros Dave “Phoenix” Farrell Instagram-oldalán külön is megemlékezett az énekesről, és arról is beszámolt, hogy miért nem beszélt a halála után nyilvánosan:

Chester, az elmúlt egy évben nem volt olyan nap, hogy nem gondoltam volna rád. Hiányzol, és még mindig fáj, hogy már nem vagy itt. Azért döntöttem úgy, hogy nem beszélek az emlékesteden, mert nem tudtam megfogalmazni azokat a szavakat, amik megfelelően  kifejezik, hogyan érzek… Azért döntöttem úgy, hogy nem beszélek a tiszteletedre tartott Celebration of Life koncerten, mert tudtam, hogy azzal is küszködtem volna, hogy képes legyek beszélni. És ma, egy évvel azután, hogy elmentél, még mindig küzdök , hogy megpróbáljam és ékesszólóan kifejezzem, hogy mit jelentettél a családodnak, a barátaidnak, a rajongóidnak… és nekem.

A Linkin Park és a Dead by Sunrise frontembere, Chester Bennington 2017. július 20-án vetett véget életének, már évek óta küzdött a depresszióval. Épp azon a napon akasztotta fel magát, amikor közeli barátja, Chris Cornell születésnapja lett volna, aki nem sokkal korábban végzett magával.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Kiemelt kép: Getty Images/ Sergei Savostyanov