A zeneipar is megszenvedi Trump vámháborúját

A Harley Davidson után újabb legendás cég kényszerülhet költözésre.

Donald Trump nagy erőkkel dolgozik, hogy újra naggyá tegye Amerikát. Ennek egyik eleme a világ ellen indított vámháború is, amivel már Kanada és az EU vezetőit is sikerült magára haragítania. A fő célpontot persze a kínai termékek jelentik, ami persze amerikai vállalatokat is sújt. Például a nagy múltú hangszergyártót, a Moog Syntheziserst, amely a 60-as évek óta megkerülhetetlen szereplőjévé vált a könnyűzenének, különösen analóg szintetizátoraival, amik nemcsak jól szólnak, de ilyen menőn néznek ki:

Fotó: Daniel Knighton/WireImage

A cég most bejelentette, hogy lehetetlen helyzetbe hozza őket a július 6-án életbe lépő 25 százalékos vám a kínai termékekre, ugyanis ők is sok alapanyagot rendelnek Kínából.

Ezek a vámok azonnal és jelentősen megemelik majd a hangszerkészítés költségeit, és lehet hogy még elbocsájtásokra is kényszerít minket, vagy arra, hogy a tevékenységünk egy részét a tengerentúlra költöztessük

–  írta a cég, amely 60 éve működik Észak-Karolinában.

A vámok persze nemcsak a hangszerkészítőket érintik kellemetlenül, a Harley Davidson nemrég jelentette be, hogy gyártása egy részét kiszervezi az Egyesült Államokból, hogy ne kelljen vámot fizetnie az Európai Unióban eladott motorokra. Trump persze erre egyből fenyegetőzéssel reagált.