Az NCIS Abbyjét többszörösen bántalmazták, de nem mondja el, hogy ki volt az

Pauley Perrette fizikai bántalmazás miatt hagyta ott az NCIS stábját, ahol tizenöt évet húzott le.

Az egyik legrégebben futó helyszínelő-sorozatot, az NCIS-t nemrégiben komoly veszteség érte azzal, hogy Pauley Perrette, a sorozatbeli Abbyt alakító színésznő távozott a stábból. Ám azt még most sem tudni pontosan, miért: Perrette egy sor ködös tweetben beszél arról, hogy valami történt vele a forgatások során, rendszeres fizikai zaklatásnak volt kitéve, de neveket nem említ.

Mindig támogattam az iskolai zaklatás ellen küzdő programokat. De most már tényleg tudom, miről van szó, mert velem is megtörtént. Iskola, vagy munkahely, ahová muszáj eljárnod? Borzasztó. Én eljöttem. Többszörös fizikai bántalmazás. Most már tényleg értem. Vigyázz magadra. Semmi nem ér annyit, mint a biztonságod. Mondd el valakinek.

 

– írja Perrette, aki 2003 óta, a sorozat indulása óta a stáb tagja volt, és az egyik legnépszerűbb karaktert alakította a sorozatban, így aztán mindenkit váratlanul ért, amikor tizenöt év után tavaly bejelentette távozását. Azóta az angol nyelvű sajtóban sokat cikkeztek a miértekről, de Perrette valamennyi cikk tartalmát cáfolta: nem kozmetikai céget indít színészkedés helyett, és nem haragította magára a csatornát. Az okokat azonban továbbra sem osztja meg a nagyérdeművel, erről pedig egész sor, láthatóan vívódó Twitter-posztban ír, miszerint nem akart lemenni kutyába, ezért nem mondja el, mi történt, ám lehet, hogy ezzel épp a zaklatóknak segít.

 

Perrette korábban azt már megosztotta a világgal, hogy nemi erőszak és családon belüli erőszak túlélője, a Weinstein-botrány kapcsán pedig arról írt, hogy a korai erőszakos élményei hatására később is bántalmazó kapcsolatokba sodródott, alacsony önértékelése miatt pedig hagyta, hogy egy hatalommal bíró, befolyásos férfi zaklassa. Hogy miért nem beszél, azt azért nagyjából sejthetjük, ugyanis, mint írja, egy nagy és gazdag gépezet biztosítja, hogy csendben maradjon, ugyanez a gépezet terjeszt róla hamis történeteket is. A tweetekből az is sejthető, hogy nem egy színésztársáról lehet szó, mert a csapatról mindig nagy szeretettel nyilatkozik, mint írja, őket is védi a hallgatásával. A csatornával sem lehet nagy gond, a CBS ugyanis közleményben írt arról, mennyire fog nekik hiányozni a színésznő, aki egy éve jelezte nekik, hogy gond van, amit komolyan is vettek, és igyekeztek mindenki számára megfelelő megoldásra jutni. Bár Perrette távozott, amiről nem mondhatjuk, hogy mindenkinek jó megoldás, ugye. Ezzel együtt a színésznő aligha haragszik a CBS-re, ugyanis a közleményre reagálva azt írta Twitter-oldalán:

Nagyon hálás vagyok a stúdiónak és a csatornának. Mindig jók voltak hozzám és mellettem álltak.

Meglepődnénk, ha nem lenne a dolognak folytatása: előbb-utóbb Perrette-nek is megjön a bátorsága, mint minden áldozatnak.

Kiemelt kép: Trae Patton/CBS