A párok többet híznak a szingliknél, de nem a netflixezés miatt

Kilenc éven át vizsgálták, mennyit híznak azok, akik már elkötelezték magukat.
Kapcsolódó cikkek

Hogy mennyi örömmel és pozitívummal jár egy jó párkapcsolat, azt senkinek nem kell ecsetelnünk, de egy friss tanulmány szerint egy kevésbé kellemes hozománnyal is számolhatnak a szerelmesek. Az ausztráliai Queensland University kutatói kilenc éven keresztül vizsgálták 15 ezer ember bevonásával azt, hogy mennyire fenyegeti a hízás veszélye a kapcsolatban élőket.

A szakemberek arra jutottak, hogy akik elkötelezték magukat, átlagosan 5,8 kilogrammal többet nyomnak a vizsgált szingliknél, elváltaknál és özvegyeknél, a párok együtt pedig évente átlag 1,8 kilogrammot szedtek magukra. Az alanyokat arról faggatták, hogy mennyi gyors ételt fogyasztanak, mennyi időt töltenek tévézéssel, és mennyi időt szánnak mozgásra. Főleg a közös, kiadós vacsorákat okolják a kutatók, és azt, hogy a párok összességében többet és többféle ételt fogyasztanak, bár ezzel együtt több egészséges ételt is.

„A házasság egyben olyan  kötelező programokkal is jár, mint a családi eseményeken való étkezés. És ugyan talán több olyan egészséges ételt esznek  párok, mint a gyümölcsök és zöldségek, de nagyobb adagokat fogyasztanak és több kalóriát visznek be társaságban, mint egyedül. A házasság és az együttélés egészségtelen szokásoknak adhat teret, a párok beleeshetnek abba a hibába, hogy gyakrabban esznek” – írja a tanulmány.

Mikor a partnereknek már nincs késztetésük arra, hogy vonzóak és vékonyak legyenek a kiszemelt elcsábítása miatt, könnyebben engedik meg maguknak a zsírban és cukorban gazdag ételeket.”

A helyzet azután sem válik jobbá Dr. Stephanie Schoeppe szerző szerint, hogy megjönnek a gyerekek: a szülők több maradékot és megmaradt nasit fogyasztanak el, hogy ne vesszen kárba semmi.