A néma lány és a bizarr halember története

Végre megérkezett Guillermo del Toro új meséjének előzetese, és azt is megtudhatjuk, hogyan érdemes hozzáfogni egy saját szörny megalkotásának.

Még szeptemberben megmutattunk egy rövid részletet Guillermo del Toro új meséjéből, most pedig kijött A víz érintése (The Shape of Water) hivatalos előzetese, mivel az Egyesült Államokban a héten mutatják be a filmet. Del Toro legújabb misztikus története a 60-as évek Amerikájában játszódik, ahol a hidegháborús fegyverkísérletek után egy furcsa félig hal, félig ember kerül egy laboratóriumba. Egy néma takarító (Sally Hawkins) furcsa, és közeli kapcsolatot alakít ki a halemberrel, akit a Guillermo del Toro-filmekből már jól ismert Doug Jones (A Faun labirintusa) játszik. Az viszont a trailerből is kiderül, hogy a lénynek borzalmas kínokat kell elszenvednie, ugyanis nem mindenki áll hozzá olyan pozitívan, mint Elisa Esposito, a takarítónő.

A sztorit a rendező és Vanessa Taylor írták, és a Blue Jasmine-ért 2014-ben Oscarra jelölt Hawkins mellett több nagy név szerepel a filmben, Michael Shannont és Richard Jenkinst szintén láthatjuk a nálunk februárban mozikba kerülő produkcióban. A filmet már végigfesztiváloztatták, és

Velencében el is hozta az Arany Oroszlán-díjat. 

A rajongóknak az előzetes mellett érdemes megnézni egy friss Vice-videót is, amiben Guillermo del Toro Los Angeles-i dolgozószobájában mesél arról, hogyan találja ki a lényeit. Nem szereti a Google-t, igyekszik nem a korábbi emlékeiből, és mások alkotta szerzetekből dolgozni, abból maximum csak egy másolat lesz.


A hazai mozik február 22-től vetítik A víz érintését.