Shawn Mendes dominált az MTV EMA díjátadón

A kanadai énekes vihette haza a legtöbb díjat a zenecsatorna gálájáról.
Kapcsolódó cikkek

Tegnap este rendezték Londonban a 2017-es MTV Europe Music Awards díjátadót, amelynek

Shawn Mendes vált a legnagyobb nyertesévé, miután az 5 jelöléséből 3-at díjra is váltott.A 19 éves kanadai énekes lett a legjobb előadó, a There’s Nothing Holdin’ Me Back című slágere lett a legjobb dal és még a rajongótáborok közül is az övét választották az idei legjobbnak.

Amennyire jól sikerült a díjátadó Mendesnek, annyira csalódássá vált az estét a legnagyobb favoritként váró Taylor Swift számára, akit hiába is jelöltek a legtöbb, 6 kategóriában, végül egy díjat sem kapott.

Mendes mellett a díjazottak között szerepelt még Eminem, Ed Sheeran, Dua Lipa, Camila Cabello, David Guetta és Kendrick Lamar, aki a legjobb videóért járó elismerést kapta. A legjobb rock kategóriában a Coldplay, míg a legjobb alternatív előadók mezőnyében a Thirty Seconds To Mars nyert. A már több, mint 40 éve együtt zenélő U2 munkásságát pedig a globális ikon-díjjal ismerték el a ceremónián.

A gála műsorvezetője, Rita Ora kapta a zene hatalma-díjat, amellyel olyan zenészeket jutalmaztak, akik felléptek a londoni Grenfell toronyház katasztrófájának áldozataiért rendezett jótékonysági koncerten.

2017-es MTV Europe Music Awards nyertesei

LEGJOBB DAL

LEGJOBB ELŐADÓ

LEGJOBB STÍLUS

LEGJOBB FELTÖREKVŐ

LEGJOBB POP

LEGJOBB VIDEÓ

LEGJOBB ÉLŐ

LEGJOBB ELEKTRONIKUS

LEGJOBB ROCK

LEGJOBB HIP HOP

LEGJOBB ALTERNATÍV

LEGNAGYOBB RAJONGÓTÁBOR

LEGJOBB PUSH ELŐADÓ

LEGJOBB WORLD STAGE

+ GLOBÁLIS IKON

Rúzsa Magdi lett az MTV EMA legjobb magyar előadója
Világsztárokkal találkozhat Londonban az énekesnő.
Kiemelt kép: Getty Images/FilmMagic/Jeff Kravitz