Taylor Swift tarolhat az idei MTV EMA díjátadón

A zenecsatorna bejelentette a 2017-es MTV Europe Music Awards jelöltjeit, akik közül az énekesnő esélyes a legtöbb kategóriában.
Kapcsolódó cikkek

A 28 éves Taylor Swift lehet az MTV Europe Music Awards legnagyobb nyertese, idén ugyanis hat díjra esélyes, köztük a Legjobb Előadó, a Legjobb Videó és a Legnagyobb Rajongótábor kategóriákban.

Nem sokkal marad le mögötte Shawn Mendes, aki öt jelölését válthatja szobrocskára, míg Kendrick Lamar és Ed Sheeran négy-négy kategóriában esélyesek.

Az MTV a mai napon bejelentette a 2017-es MTV Europe Music Awards jelöltjeit, nem meglepő módon Taylor Swift vezeti a listát rekorddöntögető slágerének, a Look What You Made Me Do-nak köszönhetően. Reputation című nagylemeze november 10-én, két nappal a londoni gála előtt jelenik meg, így valószínűleg számíthatunk tőle a díjátadón újdonságokra. Shawn Mendes, Kanada második számú import szépfiúja Justin Bieber után szintén nagyot nyerhet, a Legjobb Dal és a Legjobb Előadó kategóriákban esélyes.

Ha nem Swift vagy Mendes, akkor Kendrick Lamar vagy Ed Sheeran lehetnek az idei év Legjobb Előadói. Mindketten három-három kategóriában jelöltek még, közte a saját regionális kategóriáikban (Az USA legjobb előadója, Írország/Egyesült Királyság legjobb előadója).

Regionális díjat idehaza is osztanak, a magyar rajongók mától kezdve szavazhatnak az öt jelöltre: Rúzsa Magdira, Tóth Gabira, Freddie-re, Kowalsky meg a Vegára és Pápai Jocira az MTV EMA oldalán.

A Legjobb Dal kategóriában szintén szoros az MTV EMA idei mezőnye: Ed Sheeran Shape of You című slágere versenyez DJ Khaled Wild Thoughts, Shawn Mendes There’s Nothing Holdin’ Me Back, a Clean Bandit Rockabye és Luis Fonsi & Daddy Yankee ft. Justin Bieber Despacito című dalával.

2017-es MTV Europe Music Awards jelöltjei

LEGJOBB MAGYAR ELŐADÓ

LEGJOBB DAL

LEGJOBB ELŐADÓ

LEGJOBB STÍLUS

LEGJOBB FELTÖREKVŐ

LEGJOBB POP

LEGJOBB VIDEÓ

LEGJOBB ÉLŐ

LEGJOBB ELEKTRONIKUS

LEGJOBB ROCK

LEGJOBB HIP HOP

LEGJOBB ALTERNATÍV

LEGNAGYOBB RAJONGÓTÁBOR

LEGJOBB PUSH ELŐADÓ

LEGJOBB WORLD STAGE

A 2017-es MTV EMA díjátadót november 12-én, vasárnap este 20:00-tól rendezik Londonban, a Wembley arénában. Az év egyik legnagyobb zenei gáláját a világon több mint 60 MTV csatorna közvetíti élőben.

Kiemelt kép: Europress/Mark Davis