Cindy Sherman fotós Instagramja végre nyilvános

A híres művész arra használja az Instagramot, amire mindenkinek kéne. Vagy legalábbis megmutatja, hogy látja ő a világot.

Az amerikai fotós, Cindy Sherman még tavaly októberben egy japán utazása során hozott létre egy Instagram-fiókot, de csak most láthatja bárki, hogy milyen képeket posztolt. A furcsa, olykor torzított portréiról, önarcképeiről híres művész minden bejelentés nélkül, váratlanul állította át a fiókját privátról nyilvánosra, és bebizonyította, hogy önreklám nélkül is lehet csodálatos tartalmat felrakni.

Sherman tavaly októbertől teljesen hétköznapi képeket is megosztott, hogy épen merre járt, mit evett, mit látott. Kiállításokat, performanszokat közvetített, a saját fotói mellett rengeteg festményt rakott fel. Igazán csak májusban lendült bele a tartalomgyártásba, amikor a művészetét új szintekre emelte a különböző beauty és arctorzító appokkal.


Kisímította a bőrét, kisminkelte magát, és átalakított ezt-azt a szelfiken.

Akit mélyebben érdekel a fotós munkássága, olvassa el a 2016-ban készült New York Times interjút, ahol még a közösségi médiát egyenesen vulgárisnak nevezte. Azóta megváltozhatott a véleménye.

(Borítókép: Instagram)