Az ingatlanlufi tökéletes példája ez az elhagyatott luxusvillákkal teli lakópark, ahol csak egyetlen idős férfi él

A hetven épület egy része el sem készült, az utcákon pedig csak a férfi és az utcáról befogadott kutyája járnak.
Kapcsolódó cikkek

A kétezres évek végének ingatlanlufija, illetve a világválság rengeteg építészeti projektnek vetett hirtelen véget, így a világ számtalan pontján járva találkozhatunk az erre emlékeztető, félkész épületekre, üres felhőkarcolókra, vagy épp villanegyedekre.

A hasonló projektek száma Kínában a világátlagnál jóval magasabb, sőt egyszerűen képtelenség elkerülni a maradványaikat. Így történik ez az Anhuj tartomány egyik tavának partján félig elkészült villanegyeddel is, melybe a befektetők egy évtizeddel ezelőtt még hetven fényűző otthont álmodtak meg, de a 2009-ben indult építkezések két évvel később hirtelen leálltak, és egészen a mai napig nem indultak újra.

A lakóparkban ma csak egyetlen ember, Gao él, aki havi 1800 jüanért, azaz nevetségesnek számító 75 ezer forintért ügyel szedett-vedett kunyhójból az egykor 300 millió jüanos (12,3 milliárd forint) beruházás romjaira, ahol természetesen soha nem történik semmi, így a hetvenöt éves férfi napjai legnagyobb részét apró kertje gondozásával, illetve egy sétája során talált kutyájával tölti.

Fotók: 163