10 last minute ajándék, amit karácsony reggelén sem késő beszerezni

December 24. reggelén döbbensz rá, hogy nem vettél valakinek ajándékot? Van néhány rapid tippünk.
Kapcsolódó cikkek

Az örök klasszikus: az alkohol

Pontosan standard mivoltából fakadóan (meg amiatt, hogy a magyar annyi alkoholt iszik, mintha nem lenne holnap), a legtöbb honi háztartásban nagy eséllyel lapul a spájzban dugipia, felkészülve azokra az időkre, ha hirtelen alkoholtilalom lépne életbe csonka-Magyarországon – így ideális ajándékötlet a notórius ajándékvásárlás-halogatóknak. Azoknak még könnyebb a helyzete, akik házipálinkát vagy bort készítenek, mert ők még menők is a saját italukkal.

Fotó: Muchichka László / 24.hu

Az instant személytelenség: randomkönyv a polcról

Igazán fapados megoldás, de ha megóvtuk az állagát a legutóbb vásárolt, de megunt vagy félretett könyvünknek, remek módszer, hogy kreatív módon megszabaduljunk tőle: adjuk tovább. Arra ügyeljünk, hogy véletlenül se olyan könyvet ajándékozzunk tovább, ami korábbi karácsonyi üdvözletet rejt a borító másik oldalán.

Nélkülözhető eszközök, amiket fel lehet dobni egy kis kreativitással

Például egy vágódeszkát, amibe belekarcolunk egy családi receptet. Lehetőleg odafigyeléssel és precizitással, mert nincs mód javításra.

Kajakóma: bejgli rulez

Süss bármit, ami gyorsan megvan: bejglit, mézeskalácsot, vagy rakj össze egy tiramisut.

A nettó megúszás: gyermekrajz

Nagynénit, nagybácsit lekenyerezendő ildomos elővenni a gyerek bármelyik alkotását és ráfogni, hogy a képen a rokonok láthatók.

Majdnem handmade: rajzolt póló

Vintázs-rajongó haverodat lepd meg egy régi leharcolt ruhadaraboddal, tépdesd meg és/vagy rajzolj/írj rá, hogy az üzenetnek hála még személyesebb legyen. Fontos, hogy hasonló legyen a méretetek.

YouTube

Az ügyes alibi: pénz

Ha van egy csomó aprópénzünk, rolnizzuk be és úgy adjuk oda az illetőnek. Ha a papírpénz mellet döntünk, origamival dobhatjuk fel.

A kibúvás csimborasszója: a bulibón

Zsótér Dániel kollégám takarékossági okokból már többször bevetette a bulibónt, amelynek új tulajdonosa beválthatta azt a későbbiekben bármely random közösségi programra (nyilván az ajándékozónál): normafai sétálgatásra, állatkerti látogatásra, mozizásra, miegyébre.

Bármi, ami online: e-book, hangoskönyv, mozijegy, színházjegy, wellness-hétvége

Megúszós, de talán a leghasznosabb, ha last minute ajándékra van szükség. Nem kell attól tartani, hogy nem hozza ki időben a posta és a sorban állástól sem kell félni.

Küldj képeslapot, de menőt

Nem tetszik semmi a felsoroltak közül? Akkor küldj neki személyre szabott Star Wars-os üzenetet, felfelé futó szöveggel. Elég baró.