Fotósorozat: A süppedős fotelekkel teli, elhagyatottságában is otthonos kastély

A kastély minden bútordarabjából árad a vegytiszta elegancia, a teljes harmóniához pedig már csak egy lemezjátszóból halkan felzúgó jazzlemez hiányzik.
Kapcsolódó cikkek

Lakatlan, de gyönyörű épületeket bemutató sorozatunk legújabb részében ismét a francia urbexfotósok egyik csillagának, Yves K-nak egy sorozatát mutatjuk be – egy újabb francia falu fölé magasodó villát, amit mérete és gazdagsága miatt akár kastélyként is emlegethetnénk.

A kora XIX. századinak tűnő épület egykor egy, a felső tízezer egy jeles tagjának rezidenciája volt, akinek kölyök wallaby-jai békésen ugrándoztak a végeláthatatlan kertben, de a férfi halála után az épület és a hozzá tartozó földdarab is elnéptelenedett.

A bútorok és kiegészítők mindegyike azóta is az épület falai közt várja megmentőjét, aki a legfrissebb hírek szerint egy kétmillió eurót (615 millió forintot) villantó filmproducer képében érkezett, sőt, a helyreállítás jó eséllyel jelen pillanatban is tart.

 

A fotókon még az eladás előtti, kissé talán vadregényes állapotot láthatjuk, de így is mnden egyes fotóról süt a zsigeri elegancia, ami a ház lakóját egykor minden bizonnyal jellemezhette.