Fotósorozat: A zeneőrült elhagyatott kastélya

Egy rejtélyes francia kastély évtizedes rádiók, lemezjátszók, zongorák és hangcuccok egész sorát rejti.
Kapcsolódó cikkek

Az utóbbi hetekben több elhagyatott kastélyt is bemutattunk, melyeket egyik kedvenc francia fotósunk, Yves K fényképezett körbe, de a mai otthonnál furcsábbat eddig még sosem láttunk.

Yves az urbex fotósok tízparancsolatának legfontosabb pontjához tartva magát ezúttal sem árulja el a kastély pontos helyét, így mindössze annyit tudunk meg róla, hogy Franciaországban fekszik, és legalább két évtizede elhagyatott lehet.

A kortalannak tűnő házról külső fotók egész sora helyett kivételesen csak két, igen keveset sejtető képet kapunk, a belső azonban garantál mindezért, hiszen az átlagemberek számára rejtélyes gépektől, oszcilloszkópoktól és furán sistergő fémdobozoktól a vérfagyasztó gyerekszobán és zongorákon át a harmincas-negyvenes évek rádióiig mindent találhatunk benne.

A hasonló helyeket bejáró fotósok alapelve egyébként, hogy egyetlen tárgyat sem visznek haza, az azonban kétségtelen, hogy ennél az épületnél néhányat azért megtisztogathattak a pókhálóktól és portól.

A képek tanúsága szerint az épület és berendezései még bőven menthetőek, így bízunk benne, hogy nem a lassú összedőlés vár rá. Kár lenne érte.