Tereskova nekiment az állami múzeumoknak

A művész szerint a múzeumok csak a halottakat sztárolják. Inkább elégettetné képeit, mintsem hogy kiállítsák őket halála után.

Facebook-oldalán, az El Kazovszkij-kiállítás kapcsán tudatta véleményét az állami múzeumok működéséről a kortárs művész. Tereskova posztjában azt írja:

Eléggé nagyon utálom, ha valaki iszonyat imádatba csöppen, csak ahhoz előbb meg kell halnia. Roppantul felháborítónak tartom, hogy El Kazovszkij akkor állíthat ki a nemzeti galériában ha már eloszlott a teteme.

A botrányoktól sem mentes művész bevallása szerint már végrendelkezik arról, hogy az el nem adott képeit halála után el kell égetni. Hozzátette:

Azt hiszem itt az ideje egy végrendeletnek, amelyben megtiltom, hogy ez az ország halálom után kiállítson engem a Nemzeti Múzeumban, ha életemben ezt nem tette meg. Nem támogatok semmilyen akciót, ami a halottakat sztárolja, csak akkor, ha a halott halála előtt már sztár volt. Ezért veszek részt ezen az eseményen. Ezért éneklem el bóvi utolsó lemezéről azt a számot, ami azt tette velem, hogy boldoggá tett, és megnyugtatott. aki lecsúszott rólam, az még láthat énekelni színpadon.

Tesekova az Ashes to Ashes – Hommage á Dawid Bowie című rendezvényen való részvételére utal posztjában.