Világhírű zenekarnak készített klipet Gróf Balázs

Kiscica és zombitámadás is látható a magyar alkotó művében.

Ha az ember történetesen nem rajong a death metalért, az Obituary zenakar Violence című száma akkor is betalálhat nála; lévén, hogy zseniális lett a klipje. És igen, ez bizony magyar siker: Gróf Balázs grafikus készítette az animációt, amit az elmúlt 10 napban már több mint 150 ezren megnéztek.

A művész, akinek a Hír24 képregényeit is köszönhetjük, elmondta: már régóta Obituary-rajongó; 16 évesen még a zenekar poszterei díszelegtek szobája falán. Az együttes énekesével annak idején e-mailben vette fel a kapcsolatot, miután kiderült, hogy John Tardy maga válaszol a rajongói levelekre.

Gróf 2008-ban rajzolt egy klipet a magyar Blind Myselfnek, a videó olyan sikeres lett, hogy – többek között – az amerikai MTV rockműsorába is eljutott; és innentől már arról ment a levelezés a grafikus és a zenész között, hogy mi lenne, ha az Obituarynek is készülne egy hasonló animáció.

Ám azután a zenekarnak öt évig nem készült lemeze, így 2014-ig kellett várni, hogy újra szóba kerüljön a klip kérdése. Végül az új albumon szereplő Violence-hez készült az animáció, az Obituary tagjainak útmutatása alapján. A zenekari busszal utazó muzsikusokról szóló klipben a kiscica-etetéstől a sárkányon át zombivégtagokig sok minden látható, megtekintését 12 éven aluliaknak csak felnőtt rocker jelenlétében ajánljuk.

Aki ismeri Gróf Balázs pályafutását, tudja, hogy az említett dalok mellett több ismert magyar számhoz készített klipet, a Magashegyi Underground Szeplős vállától kezdve egészen az alábbi zseniális Heaven Street Seven-slágerig: