Elverte a vihar Domingo karmesteri debütálását

A valenciai operaházban valószínűleg csak tavasszal léphet fel a világhírű tenor.
Kapcsolódó cikkek

Egyelőre elmarad Plácido Domingo karmesteri bemutatkozása a valenciai operaházban, mivel a kelet-spanyolországi kikötőváros ultramodern operaházát be kellett zárni a karácsonyi viharok okozta károk miatt.

A világhírű tenor először vezényelte volna az operaház zenekarát február elején, Puccini Manon Lescaut operájának előadásán debütált volna karmesterként.

A Santiago Calatrava sztárépítész tervezte épület kerámia díszítőelemeinek egy része a decemberi heves viharban lehullott a tetőről, ezért a tartományi kormányzat elrendelte a Palau de Les Arts Reina Sofia bezárását. A kormányzat és Helga Schmidt, az operaház osztrák művészeti vezetője egyetértett abban, hogy Domingo bemutatkozását meghatározatlan ideig elnapolják – írták a csütörtöki spanyol lapok.

Az operaház dolgozóinak és közönségnek a biztonsága mindenekfelett áll – idézték az újságok Schmidtet, aki ígéretet tett arra, hogy február közepén kitűzik az előadás új időpontját.

Közben a tartományi kormányzat bejelentette, hogy jogi lépéseket kezdeményez a 2005-ben átadott operaház építésze ellen. Calatravát az utóbbi időben számos bírálat érte. Spanyolországban és más országokban is eljárás folyik ellene az általa tervezett épületek és hidak állítólagos konstrukciós hiányosságai miatt.