Kunta Kinte visszatér

Új sorozat készül a hetvenes évek nagysikerű rabszolgaeposzából, a Gyökerekből.

Az ABC tévécsatornán 1997-ben vetített 12 órás filmsorozat jogait megvette a History Channel a néhai producer, David L. Wolper fiától, Mark Wolpertől. A csatorna egyúttal a sorozat alapjául szolgáló Pulitzer-díjas dokumentumregény, a Gyökerek (The Roots: the Saga of an American Family) jogait is megszerezte a szerző, Alex Haley hagyatékának gondozóitól.

Mark Wolper apja örökébe lépve az új sorozat executive producere lesz. A hollywoodi szaklap szerint a forgatókönyvírót még keresik. Az eredeti Gyökerek-sorozat annak idején 37 Emmy-jelölést kapott és ebből 9 díjat, köztük a legjobb rövid sorozat díját is elnyerte. A sorozatot számos országban bemutatták, Magyarországon is nagy sikerrel vetítették. A film az 1767-ben Nyugat-Afrikából elrabolt és rabszolgaként Amerikába hurcolt Kunta Kinte és családja történetét követi nyomon. A History Channel nyolcórás miniszériát tervez a Gyökerekből.

A The Hollywood Reporter szerint a csatorna az utóbbi időben nagy hangsúlyt fektet a saját gyártású, színvonalas minisorozatok bemutatására, a Biblia és a Hatfield & McCoys című műsorai a közelmúltban nagy tetszést arattak a nézők körében. Hamarosan az Adrien Brodyval forgatott Houdini című négyórás minisorozata is a képernyőre kerül.

Címkék: