Csütörtökön nyit az új a Kass-kiállítás

Megújul a Kass Galéria Kass János-kiállítása: az újrarendezett tárlat középpontjában a Madách Imre-művek lenyűgöző illusztrációi állnak. A Madách Imre/Kass János névre keresztelt, újjászületett állandó kiállítást július 4-én, csütörtökön 16 órakor nyitják meg.

Teljesen átalakul a Kass János állandó kiállítás a Kass Galériában: az eddig látható alkotások helyét a Madách Imre műveihez készült grafikák veszik át. A megújuló tárlat gerincét két dráma, az Ember tragédiája és a Mózes illusztrációi adják: összesen közel ötven remekművet állítanak ki. Emellett különböző vázlatokat és bélyegeket is láthat a nagyközönség július 4-től.

Kass János Kossuth-díjas grafikus a hazai képzőművészet egyik meghatározó alakja volt. Tanulmányokat folytatott az Iparművészeti és Képzőművészeti Főiskolán, később pedig az Iparművészeti tanáraként dolgozott. Szakmai munkásságát számtalan díjjal ismerték el, 1966-ban Lipcsében megszerezte a „Világ legjobb könyve” elismerést.Több száz kötet és folyóirat illusztrációinak elkészítése fűződik a nevéhez: nemzedékek nőnek fel az általa illusztrált gyermek- és ifjúsági irodalmakon.