Harcsa Veronika Quartet-koncert az IH-ban

Harcsa Veronika énekesnő quartetje november 28-án, szerdán 19:30-tól zenél a szegedi IH Rendezvényközpontban.

Harcsa Veronika Quartet kocertje lesz Szegeden november 28-án19:30-tól. Az énekesnő mögött számos siker áll. 2008-ban diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola jazz tanszékén. 2005-ben alapította saját jazz-zenekarát, mellyel még ugyanabban az évben elkészítették Speak Low című, jazz standardeket feldolgozó lemezüket. A Speak Low 2007. júliusában jelent meg Japánban a Nature Bliss kiadónál, és megjelenésekor rögtön a legnagyobb japán lemezbolthálózat, a Tower Records vokális jazz eladási listájának élére ugrott.

Az énekesnő 2008-ban megjelent, You Don’t Know It’s You című albumán már saját szerzeményei szerepeltek. Az album szintén listavezető lett Japánban, Magyarországon pedig jazz-platinalemez. Legismertebb dala, a Too Early 2008. februárjában vezette az MR2 Petőfi Rádió játszási listáját. A 2009-es Fonogram díjátadón az év hazai jazz albumának választották.
Harmadik, Red Baggage című lemeze hasonló sikereket ért el mind itthon, mind Japánban, ahol a lemezmegjelenéseket két bemutató turné is követte.
A Harcsa Veronika Quartet zenészei: Blaho Attila (zongora), Oláh Zoltán (nagybőgő) és Majtényi Bálint (dob). Rendszeres vendégük Gyémánt Bálint, gitáros.
Az énekesnő a Quartet mellett a 2010. óta működő, Bin-Jip nevű kísérleti elektronikus zenekar tagja. Enter című bemutatkozó lemezük az év hazai alternatív albumának járó díjat nyerte a 2011-es Fonogram gálán. A lemez címadó dalához Pater Sparrow rendezett videoklipet. Harcsa Veronika eddig húsz ország fesztiváljain és klubjaiban lépett fel. Neves hazai produkciók meghívott vendége, rendszeresen dolgozik együtt Nicola Conte olasz producerrel.