Richard Gere Arany Ikon-díjas lesz

Nyílik a zürichi filmfesztivál.

„Az idei Arany Ikon-díjat Richard Gere hollywoodi filmcsillag kapja” – tudatták a fesztivál szervezői. Az amerikai filmszínész szeptember 23-án veszi át az elismerést. Ekkor vetítik le az Arbitrage című pénzügyi thrillert, amelyben Gere partnere Susan Sarandon.

Richard Gere több mint ötven filmben játszott. Egyik első főszerepét 1978-ban alakította a Mennyei napokban, de az igazi áttörést az 1990-es Micsoda nő című romantikus filmvígjáték hozta meg számára, amelyben Julia Roberts volt a partnere. A tehetséges ügyvéd alakításáért a Chicago című zenés filmvígjátékban – oldalán Renée Zellwegerrel és Catherine Zeta-Jonesszal – 2003-ban megkapta a legjobb férfi színésznek járó Golden Globe-díjat.

A 8. zürichi filmfesztivál csütörtökön nyílik Oliver Stone Vadállatok című alkotásának vetítésével. A megnyitón jelen lesz a rendező és Moritz Borman producer is. A film főszereplője, John Travolta szintén díjat vesz át a fesztiválon. Oliver Stone holnap már Budapestre érkezik, mesterkurzust tart a Puskin moziban.

Címkék: