Ismét lesz városi streetball majális – már lehet nevezni

A május 1-i utcai kosárlabda fesztivál hozzá tartozott a város állandó programjaihoz, a hosszú évekre visszamenően hagyományos esemény a székesfehérvári önkormányzat támogatásával idén is megszervezik.

A Bregyó-közi sportcentrumban rendezik majd, nevezni rá már most lehet, jövő péntekig várják a csapatok jelentkezését. Iskolások, felnőttek, családi és vegyescsapatok versenyezhetnek. Ahogy a mellékelt fotón is látszik, volt, hogy a történelmi belvárosban pattogott a labda. De emlékezhetünk helyszínként az uszoda előtti parkolóra, s persze a Bregyó-közi sportcentrum is kínálja magát, hiszen itt hétköznaponként is sokan hódolnak az egypalánkos, utcai kosárlabda szenvedélyének. Május 1-én is a Bregyóban tehetik meg a Streetball Majálison. Sokéves hagyomány éled újjá, Székesfehérvár önkormányzata támogatóként áll az esemény mögött, amelyet a Lénia 2 Kft. szervez.

A májusi ünnepen egyébként is sok sportos program csábítja majd a fehérváriakat és mindenkit, aki hajlandó lesz futni, ugrani, mozogni – remélhetőleg a kosarazást is sokan választják majd. Az eddigi hagyományok alapján biztosan, reméljük, az időjárás is kegyes lesz hozzánk. A versenyre már most lehet nevezni, mégpedig általános iskolás 7-8. osztályos, középiskolás 1-2., illetve 3-4. osztályos, valamint természetesen felnőtt kategóriában. Utóbbiban lesz nyílt, vegyes (legalább egy női csapattaggal) és családi kategória.

A nevezési díj diákoknál 4000, felnőtteknél 6000 forint csapatonként. Nagyon fontos, hogy a zökkenőmentes lebonyolítás érdekében előzetesen nevezzenek a játszani vágyók! Ezt már most megtehetik és egészen április 27., péntek 17 óráig várják a jelentkezőket a szervezők. Nevezni az alábbi helyeken lehet: Lénia 2 Kft. (Pozsonyi út 23); városi ajándékbolt (Himer-ház); Alba Sport Kávézó (Gáz utca).