Utazás a rejtélyes szigetre [filmpremier]

Jules Verne könyvei által ihletett kalandfilm mini elefántokkal, aranyheggyel és a Nautilus tengeralattjáróval. Michael Caine és Dwayne Johnson egy filmben!

A Verne műveinek bűvöletében élő renitens tinédzser, Sean Anderson (Josh Hutcherson) egy nap kódolt rádióüzenetet kap két éve eltűnt nagyapjától. Utált mostohaapja, Hank (Dwayne „A szikla” Johnson) segít megfejteni a szöveget, melyben az áll, hogy az öreg megtalálta a rejtélyes szigetet. Azonnal útnak indulnak egy Gabato (Luis Guzmán) nevű fuvaros ócska helikopterén annak lányával, Kailanival (Vanessa Hudgens), ám a megadott koordinátákon egy óriási ciklon beszippantja őket és lezuhannak. A rejtélyes szigeten térnek magukhoz, ahol csakhamar kalauzuk is akad: Alexander, a nagyapa (Michael Caine).

A 2008-as Utazás a Föld középpontja felé folytatásának tekinthető film némi mostohaapa-fiú konfliktus után azonnal az események közepébe röpít. A különleges szigeten számtalan kaland vár, és az itt élő állatok igen furák: ami a valóságban nagy, az itt kicsi, és fordítva. Így találkozhatnak kutya méretű elefánttal és tehén nagyságú óriásméhhel, a gigászi gyíkról nem is beszélve. A helyről az is kiderül, hogy az maga Atlantisz, amely per pillanat süllyedő fázisban van. A sziget túlfelén álló vulkán meg kitörni készül, úgyhogy hőseinknek menekülniük kell.

A főként Verne regényeiből származó elemeket Stephenson és Swift könyveiben írottakkal kell kombinálniuk a hősöknek, hogy megtalálják a szigetet. Ettől már szimpatikussá válik a mese, hiszen a XIX. század kiváló íróinak neveivel menőzik a mai gyerekeknek. Feltehetően Michael Caine is ezért vállalta a szereplést. A vernei szituációt persze a mai kor modern eszközeivel és stíluselemeivel vegyítik: Sean iPhone-ja segítségével old meg feladatokat, Dwayne Johnson pedig a mellizmait táncoltatja. Szórakoztató a figurák közti csipkelődő stílus, és működik a tinédzser l’amour. A befejezéshez közeledve még a tempót is sikerül fokozni, ám az ijesztő elemekkel annyira takarékosan bántak, hogy a film bátran ajánlható akár tízéves kortól.

Kinek ajánljuk?

Akik szeretik a tudományos-fantasztikus meséket.

Kinek nem ajánljuk?

Akik félnek a gyíkoktól.

Journey 2: The Mysterious Island – színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 94 perc, 2012. Rendezte: Brad Peyton. Szereplők: Josh Hutcherson (Sean Anderson), Dwayne “The Rock” Johnson (Hank Parsons), Michael Caine (Alexander), Kristin Davis (Liz Anderson), Vanessa Hudgens (Kailani), Luis Guzmán (Gabato), Michael Beasley (Marcus). Forgalmazó: InterCom.

Hazai premier: február 23.