Egy vagyont értek a Titanic-katasztrófa után készült fotók

Több mint százezer dollárt fizettek egy aukción azokért a fotókért, amiket egy házaspár készített a Titanic elsüllyedésének helyszínén a katasztrófa után.

John és Nelle Snyder a túlélőket mentő Carpathia fedélzetéről fényképeztek, megsárgult képeiken a jeges Atlanti-óceán és a mentőhajók láthatók. A fiatal házasok egyébként maguk is a tragikus sorsú hajó utasai közé tartoztak: nászútjukat töltötték a Titanicon.

A petapixel.comon megtekinthető képeket a Snyder család 99 év után bocsátotta árverésre. A Titanic katasztrófájának jövő áprilisban esedékes századik évfordulójához közeledve egyre több hasonló aukcióra kerül sor – írja a New York Times weboldala nyomán a hvg.hu. Október 29-én Angliában például kalapács alá kerülnek többek között egy hajóács fényképei, aki 1910-ben baleset következtében meghalt, miközben a Titanicon dolgozott, december 1-jén pedig új gazdára találnak néhány tervrajz mellett annak a zenegépnek a maradványai is, amelybe Edith Russell divatújságíró kapaszkodott, miközben a süllyedő hajóról menekült.