Csak tudnám, hogy csinálja! [filmpremier]

Dolgozó anyáknak szánt amerikai hátba veregetés Sarah Jessica Parkerrel, aki egyszerre topmenedzser, kétgyerekes anya és szuper feleség. Vagy mégsem?

A Szex és New York sztárja természetesen nem gebed bele a sok különféle feladatba. Csak majdnem, hogy életszerű legyen a történet – á la Hollywood. Kate számára ugyan első a család, a cuki férjjel (Greg Kinnear) és a cuki kisgyerekekkel, csak éppen meglódul a munka szekere a menő New York-i partnerrel (Pierce Brosnan), így állandóan utazni kényszerül. Csoda-e, hogy lemarad az első hajvágásról, a hóemberépítésről, és hogy SMS-ben tudja meg, tetves lett az egész család? Meddig tartható ez az állapot? És mi lehet a kiút?

Douglas McGrath vígjátékában a kiszámítható párbeszédek viszonylag gyakran váltják egymást a vicces jelenetekkel, és a helyzetkomikum szerencsénkre gyakran felülkerekedik a közhelyeken. Véletlenül elküldött kínos üzenet a partnernek, tetves vakarózás, harisnyaigazítás a videokonferencián és rohanás, rohanás állandóan. Együtt lehet érezni a nővel, lehet röhögni a nyomorán, főleg, ha belülről ismerjük, milyen érzés, amikor kajafoltos ruhában mászkálunk, rég keresett gyerekholmik potyognak ki táskánkból, milyen a mintaanyák megvetésével küzdeni és belealudni az előjátékba.

Előre féltünk a múmiává plasztikázott színésznő látványától, de szerencsére nem olyan ijesztő, mint vártuk. A szeme megmenti az összképet. Még mindig az a pajkos jókedv sugárzik belőle, ami egykor szeretetreméltóvá tette. De a kezeit inkább csak fél szemmel nézzük, mert ráncosak és eresek, mint egy öregasszonyé! A férj, Richard szerepében Greg Kinnear az a jóképű és kedves maci, akit leggyakrabban alakít; Pierce Brosnan sármos, mint mindig; a kebelcsoda Christina Hendricks, Kate barátnőjeként talán soha nem mosolygott még ennyit. Langyos és felszínes kis hollywoodi limonádé, de biztosan lesz, akinek jól fog esni egy húzós hét után itt, a magyar rögvalóságban.

Kinek ajánljuk?

Gyerekes, dolgozó anyáknak. Akik listát írnak teendőikről. Sarah Jessica Parker rajongóinak. A könnyed vígjátékok kedvelőinek.

Kinek nem ajánljuk?

Akiket zavar, ha a nő többet keres, mint a férfi. Akik ijesztőnek találják a plasztikai műtétek eredményeit.

I Don’t Know How She Does It – színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 95 perc, 2011. Rendezte: Douglas McGrath. Szereplők: Sarah Jessica Parker (Kate Reddy), Greg Kinnear (Richard Reddy), Pierce Brosnan (Jack Abelhammer), Olivia Munn (Momo Hahn), Seth Meyers (Chris Bunce), Kelsey Grammer (Clark Cooper), Christina Hendricks (Allison Henderson), Emma Rayne Lyle (Emily Reddy). Forgalmazó: Big Bang Media.

Hazai premier: szeptember 29.