A tévében: vígjátékok, cunami, 13 perc

A Roland Grros fokozódik, mint a nemzetközi helyzet, de lesz kikapcsnak két vígjáték is, bekapcsnak pedig két másik műsor.
Kapcsolódó cikkek

Ismét Roland Garros, tegnap Murray megküzdött azért, hogy ma Chelával az elődöntőbe jutásért játszhasson, ugyanez a sors vár Söderlingre és Nadalra, mindkettejüknek erős déja-vu érzése lehet, hisz 2009-ben épp ebben a szakaszban törte meg a spanyol veretlenségét a svéd. Most sokkal esélyesebb, hogy Söderling legyőzi a nem túl acélos formában lévő Nadalt, de meglátjuk. Az eurosporton 14:00-tól 19:30-ig megy a két meccs, no meg a női szakasz, a Sarapova-Petkovic és a Li-Azarenka.

Ismét a tőlük megszokott minőséggel és gyorsasággal jelentkezik az S. Takács-Cseke páros az On the Spot sorozattal, ezúttal Japánból, ahová a katasztrófa kitörése után igen hamar elutaztak, és a pusztítás infernális képei mellett azt is láthatjuk, mi lesz a nincstelen tömegekkel. Aki együttérez, rászánja ezt a szűk órát – 21:20, Spektrum.

Mi, magyarok szeretjük az akcióvígjátékokat, ezért tessék, át is nyújt nekünk a Viasat3 egyet, nem is akárkivel a főszerepben, Chris Tucker még csak hagyján, de Charlie Sheen is megtekinthető ebben az 1997-es filmben. Ez a Pénz beszél, és egy veszélyes bűnözővel együtt szökő piti másik (Tucker) kalandjait mondja el gyémántokkal, humorral, ahogy az kell, 21:25-től. 

Az esküvői vígjátékoknál nincs is jobb, ebben a műfajban az angolok az elsők (hacsak nem vesszük ide a Másnaposok szériát, de az azért meredek lenne), de a franciák is próbálkoznak, mint annyi minden mással. A Míg az exem el nem választ alaphelyzete: Mathilde házasságot készül kötni, de nem szerelmével, hanem jó barátjával, furcsa megfontolások alapján. Az esküvő ennek megfelelően nem marad meglepetések nélkül. A történet itt másodlagos, a megvalósítás a lényeg, amiben bizakodunk – egy fényes esküvő azért tálcán kínálja a poénokat. 23:25, RTL Klub.

Ritkán ajánlunk kisfilmet, Kenyeres Bálint Before Dawn című alkotása azonban egymás után zsebelte be a díjakat. Ez a 13 perc egyetlen snitt, és a formai bravúr mellett a meglepő vég és annak üzenete is elismerést érdemel. Gondolatébresztés éjszakára – 23:45, Duna II. Autonómia,