Különleges gála lesz az utolsó Potter-mozi premierje

A film nyilvános bemutatójára London közepén, a Trafalgar Square-en kerül sor.

A producerek döntöttek a Harry Potter-sorozat utolsó része gálapremierjének idejéről és helyéről: 2011. július 7-én kezdődik az elképesztő sikersorozat utolsó felvonása. A nagy finálé, a Harry Potter és a Halál ereklyéi II. részének első nyilvános vetítése London központjában a Trafalgar Square-en és a Leicester Square-en zajlik majd.

A Nelson admirális oszlopáról, a Nemzeti Galériáról, szökőkútjairól és ismert Trafalgar téren még soha nem került sor mozibemutatóra; most a teljes stáb, színészek és filmesek adnak itt egymásnak randevút, de természetesen a világ minden pontjáról érkező újságírók, vendégek, rajongók és vetélkedőgyőztesek számára is külön területeket alakítanak ki. A társaság innen vonul majd a Leicester Square elegáns mozijaiba, hogy végignézze minden idők legsikeresebb sorozatának utolsó fejezetét.

– Ennyire még soha nem vártak filmbemutatót a világon – nyilatkozta Boris Johnson, a nyolcmilliós város polgármestere. – Ez egy brit diadal, és mint ilyen, a Trafalgar Square világszerte jól ismert háttere a legjobb környezet a számára. Egy évtizede izgulunk, hogy Harry Potter legyőzze Voldemortot. Most végre szemtől szembe kerülhetnek egymással.

Címkék: filmHarry Potter