Képregényen Hunter S. Thompson élete

Pár napja volt a hatodik évfordulója annak, hogy az irodalom és az újságírás fenegyereke fejbe lőtte magát. Életéről képregény készült.

Thompson rengeteg legendát hagyott az utókorra, és személyisége biztosan hosszú ideig foglalkoztatja majd rajongóit és ellenségeit egyaránt.

A gonzó (vagyis a merev tényektől elrugaszkodó, erősen szubjektív, akár drog hatása alatt végzett) újságírás atyjának életéhez most két képregényrajzoló, a Don’t Panic magazinnak is dolgozó Will Bingley és Anthony Hope-Smith nyúlt hozzá.

A képregény alkotói szerint a hat éve elhunyt író-újságíró élete sokkal izgalmasabb lehetett annál, semhogy csak a gonzó kapcsán emlegessék, a Félelem és reszketés Las Vegasban című regényből készült film – bár kétségkívül jó adaptáció – pedig csak eltereli a figyelmet arról, hogy Thompson mennyire jó író volt.

Az alkotók a képregényben – amely egyelőre csak angolul kapható – kevés idézetet használtak fel Hunter S. Thompsontól – , a történetet, benne a különc író kevéssé ismert gyerekkorával, ők maguk írták.

Akik nem tudnak várni a magyar fordításig, már megvásárolhatják a könyvet az interneten.

AJÁNLOTT LINK:
Aki minden drogot kipróbált (Kultúrpart)
Öngyilkos lett Hunter S. Thompson (Index)

Címkék: Hunter S Thompson