A szerenádtól a szintipopig – heti koncertajánló

Lajkó Félix Valentin-napi koncertjével kezdődik, szintipoppal, alternatív rockkal és metállal zárul a hét. Közben lesz downtempo és teátrális balkáni zene is.

LAJKÓ FÉLIX
Művészetek Palotája, február 14. 19:30

A müpás koncertek mindig Lajkó Félix legjobb fellépései közé tartoznak, és ez valószínűleg most sem lesz másképp. A vajdasági hegedűművész ezúttal Valentin-nap alkalmából első lemeze központi témáját, a szerenádot járja körbe egy egész estés műsor formájában – éppen ezért a koncertet színes lufik és bonbonok vásárlása helyett is ajánljuk mindenkinek.

Belépő: 3900-9900 Ft
Lajkó Félix a Myspace-en

BONOBO (UK), ERIK SUMO BAND, PALOTAI
Dürer-kert, február 17. 20h

Simon Green, azaz Bonobo a downtempo nagymestere, de közönsége sokkal színesebb annál, amit ez indokolna, tevékenysége ugyanis egyet jelent a műfaji határok jóindulatú rombolásával. Tavalyi élő bulija után ezúttal DJ-szettel szórakoztatja a nagyérdeműt Budapesten, előzenekara az „anything goes” jelszó jegyében a feltámadt Erik Sumo Band lesz, a hajnalig tartó tánchoz pedig Palotai biztosítja a talpalávalót.

Belépő: elővtéelben 2700, a koncert napján 3200 Ft
Bonobo a Myspace-en

BLIND MYSELF
A38 Hajó, február 18. 21h

Karrierje első válogatáslemezéhez érkezett hazánk talán legnépszerűbb extrémmetál-zenekara, a Blind Myself, és a Szumma című anyag kapcsán egy nagyszabású koncertet is ad. Lemezbemutatónak inkább ne nevezzük a bulit, mert egy best ofon nincs mit prezentálni, azt viszont nyugodtan remélje mindenki, hogy a legnagyobb slágerek hangzanak majd el, és az erős szupportban is lehet bízni, mert színpadra lép többek közt az Idoru és a Cadaveres is.

Belépő: 1200 Ft
Blind MYself a Myspace-en

GORAN BREGOVIC: MARGOT, EGY BOLDOGTALAN KIRÁLYNÉ EMLÉKIRATAI
Művészetek Palotája, február 18. 19:30

Goran Bregovic már rengetegszer járt Magyarországon, de ez most egy különleges fellépés lesz. A koncert programját a Queen Margot című Patrice Chéreau-film zenéje adja, és a teatralitást amúgy is kedvelő főszereplő ennek megfelelően nemcsak muzsikusokat és énekeseket állít színpadra jelenlegi turnéján, hanem országról-országra egy helyi színésznőt is, aki elmeséli anyanyelvén a történetet. Hazánkban a kiválasztott Tompos Kátya lesz, a szöveg fordítása pedig Fenyvesi Ottó munkája.

Belépő: 2600-8900 Ft
Goran Bregovic Myspace


PÁL UTCAI FIÚK
Dürer-kert, február 19. 20h

Ősszel új lemezt ad ki a majd’ 30 éve (!) zenélő Pál Utcai Fiúk, a banda mostani Dürer-kertes koncertjére azonban nemcsak a friss számok, sőt nem is csak a régi slágerek miatt érdemes kilátogatni, hanem azért is, mert a buli rendes farsangi mulatság lesz, és még a Magashegyi Underground, a Pluto meg az el Buerdo Fuello is fellép. Beöltözni természetesen ér, A bált dupla hangerővel üvölteni pedig egyáltalán nem ciki.

Belépő: elővételben 1700, a koncert napján 2200 Ft
PUF a Myspace-en

BLACK TUSK (USA), HOWL (USA), HAW
Tündérgyár, február 19. 20h

A Skalar szervezésében újjáéledni látszik az ingyenes metálbulik nemes hagyománya: júniusban az amerikai Death By Stereo, jövő héten a svájci Cataract, most pedig a szintén az USA-ból érkező Black Tusk lép fel díjmentesen Budapesten. A játék neve sludge metal, és az előzenekarok is ehhez lettek kalibrálva: a turné vendége a stonert játszó amerikai Howl, itthonról pedig a Haw fokozza a riffkoncentrációt.

Belépő: ingyenes
Black Tusk a Myspace-en

RUSSKAJA (RU/AT)
A38 Hajó, február 19. 20h

Az orosz-osztrák Russkaja zenéje az egyik legjobb dobbantó a hangzatosabbnál hangzatosabb metaforák kitalálásához: az együttes például azt mondja, hogy ska alapú zenéje olyan, mintha a hallgatót egy vodkával töltött szputnyikhoz kötözték volna, a szervezők meg azt írják: ilyen lehet a Vörös téren pogózni. A különböző definíciók azonban mind egy irányba mutatnak: a rendszeresen hazánkba látogató csapat őrületes bulikat csinál, és most sem lesz ez másképp. Előzenekar a hazai Lions of Suburbia.

Belépő: elővételben 3000, a koncert napján 3500 Ft
Russkaja a Myspace-en

COVENANT (S), DE/VISION (D), BLACK NAIL CABARET
Szikra, február 19. 20h

EBM és szintipop a Szikrában szombaton: a Nyugatinál az elpusztíthatatlan műfajok három képviselője egyesíti erejét egy egész éjszakás táncos összejövetel kedvéért. A szereplők kivétel nélkül ismertek, hiszen a svéd Covenant és a német De/Vision is megfordult már hazánkban (igaz, utóbbi élő fellépésen még nem), a Black Nail Cabaret pedig a hazai pálya előnyét élvezi, úgyhogy a minőség garantált, a buli berekesztésének időpontja viszont kétséges.

Belépő: elővételben 3900, a koncert napján 5500 Ft
Covenant a MySpace-en
De/Vision a Myspace-en

SCOTT KELLY (USA)
A38 Hajó, február 21. 20h

A brutális erejű posztmetál zenéjéről ismert Neurosisnak két tagja is adott már ki akusztikus szólólemezt. Egyikük, Steve von Till tavaly nyáron be is mutatkozott az A38-on énekes-dalszerzőként egy csendes-ülős koncerttel, és szerencsére kollégájára, Scott Kellyre sem kell sokat várni, jövő hétfőn ugyanis ő is a hóna alá csapja a dobozgitárt, és Budapest felé veszi az irányt, hogy komor, folkos-countrys ihletésű dalaival belefojtsa a szót a hazai közönségbe.

Belépő: elővételben 3000, a koncert napján 3500 Ft
Scott Kelly a Myspace-en