Oscar-díjas rendező forgat filmet Bob Marleyről

Az Oscar-díjas Kevin McDonald, Az utolsó skót király rendezője készíthet dokumentumfilmet Bob Marleyről.
Kapcsolódó cikkek

A reggae-isten és politikai aktivista életét feldolgozó produkció létrehozásában – a korábbi hasonló dokumentumfilmektől eltérően – ezúttal a Marley-család is aktívan részt vesz, ezt mutatja, hogy Bob Marley fia, Ziggy lesz a film egyik producere.

Ziggy Marley a Hollywood Reporternek azt mondta: “Nemcsak azért kerestük meg Kevin McDonaldot, mert elsőrangú dokumentumfilmes, hanem apám zenéje és személyisége iránti szenvedélyes érdeklődése miatt is.”

A “Marley” című alkotás elsősorban a dalokról fog szólni és arról, hogyan hatott a világra a legendás előadó zenéje. A forgatás Jamaica, Ghána, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia különböző helyszínein folyik majd.

A dokumentumfilm előmunkálatai régóta húzódnak: eredetileg Martin Scorsese rendezte volna, ám ő egyéb elfoglaltságai miatt 2009-ben visszalépett. Később annak a Jonatham Demme-nek a neve merült fel rendezőként, aki korábban Bruce Springsteenről és a Pretendensről is készített filmet, az ő tervei azonban a film producereit nem győzték meg.

A késések miatt a 2010. február 6-ra tervezett bemutatót – ekkor lett volna Marley születésének 65. évfordulója – elhalasztották, és várhatóan a jamaikai legenda halálának 30. évfordulóján mutatják majd be.

Címkék: bob marleyreggae