Meghalt a világhírű jelmeztervező

84 éves korában elhunyt Anna Anni, aki olyan operasztároknak tervezett kosztümöket, mint Maria Callas, Luciano Pavarotti és Placido Domingo - közölte vasárnap az olasz média.

Anni nemcsak operaénekesnek dolgozott, világhírű ügyfelei között volt a legendás olasz filmszínésznő, Anna Magnani, az orosz balett táncos, Rudolf Nurejev, és az olasz filmrendező, Franco Zeffirelli.Anna Anni karrierje 1953-ban kezdődött Orson Welles-szel, 1956 után pedig leginkább Zeffirelli filmjeihez készített munkákat.”Képeket kértem és leírásokat a rendezőktől a szereplőkről, illetve a szerepekről, és ezek alapján készítettem el a kosztümöket, természetesen a rendező és a színész óhajával összhangban” – mesélt korábban Anna Anni.

Anna Annit 1986-ban Oscar-díjra jelölték az Othello kosztümjeiért. “Az én drága Annám ritka tehetség volt. Ő volt a legjobb tervező, akivel valaha dolgoztam”- nyilatkozta a kosztümtervező halálhírére a 88 éves Zeffirelli.

A filmrendező, aki olyan filmekkel lett világhírű, mint a Makrancos hölgy, a tiniszereplőkkel eljátszatott Rómeó és Júlia, valamint a Napfivér, Holdnővér, utoljára a “Tea Mussolinival” és a “Callas mindörökké” című filmekben dolgozott Anna Annival.

Címkék: