A negyedik gyertyán is föllobban a láng – jótékonysági rendezvények

Ma van advent negyedik vasárnapja.
Kapcsolódó cikkek

Az adventi koszorún meggyújtják az utolsó gyertyát is, amelynek a színe lila. Mind a négy gyertya egyszerre ég ezen a napon. Az ünnepvárás jegyében országszerte számos helyen rendeznek jótékonysági és kulturális programokat.

Adventi várakozásban címmel a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak rendez ünnepséget a Katolikus Karitász Veszprémben. Az ünnepélyes gyertyagyújtáson Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes is részt vesz. A jótékonysági rendezvényen karácsonyi gospel dalokat énekel Gáspár Laci, fellép Puskás Péter és Szomor Lilla előadóművészek és karácsonyi gyermekkoncertet ad a Katáng együttes. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium segítségével szervezett ünnepségen a Flare Beás Együttes koncertjét és a Betlehemes-Csillagszemű táncegyüttes produkcióját is megtekinthetik a résztvevők.

Miskolcon délután adventi fáklyás felvonulást tartanak az Avas-déli Görög és Római Katolikus Közösségek, valamint az Avasi Közösségek szervezésében.

Szegeden civil szervezetek várják a Dóm térre az érdeklődőket, ahol virrasztást tartanak a máglyánál, valamint teát és forralt bort osztanak.

Budapesten a Művészetek Palotájában a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar Vashegyi György vezetésével a 325 éve született Johann Sebastian Bach alkotásainak szenteli műsorát.

A teljes Karácsonyi oratórium a Deák téri evangélikus templomban szólal meg, a Budapesti Vonósokat és a Lutheránia Énekkart Kamp Salamon vezényli.

Gyerekek számára ad karácsonyi koncertet a Concerto Budapest vasárnap a Páva utcai Zeneházban, ahol a kisebbek nemcsak a klasszikus zenével barátkozhatnak, hanem karácsonyi díszeket is készíthetnek a zenekar tagjaival. A kicsik számára összeállított könnyed karácsonyi műsorban többek között Kodály, Vivaldi, Händel és Bach műveit hallgathatja a közönség.

Üljön mellénk! címmel a Magyar Rádió Zenei Együttesei adnak karácsonyi hangversenyt: a budapesti Olasz Intézetben A diótörő szvit hangzik el Csajkovszkijtól, majd Honegger Karácsonyi kantátája és Händel Messiásából a Halleluja szólal meg.

Befejeződik a Zeneakadémia Baráti köre által szervezett adventi sorozat, a koncerteken a zeneakadémia növendékei mutatkoztak be, az utolsón vasárnap Pusker Júlia hegedül, akit Kovalszki Mária kísér zongorán a Budapest Mariott Hotelben.