Carey Mulligan szexfüggőségről szóló filmben játszik

Steve McQueen Shame című filmjében a színésznő Michael Fassbender partnere lesz.
Kapcsolódó cikkek

A rendező legutóbbi, Éhség című filmjével McQueen elemi erővel ábrázolta egy ír republikánus börtönbeli éhségsztrájkját. A film nagy sikert ért el a filmfesztiválokon – Arany Kamera-díjat kapott Cannes-ban -, és a kritikusok körében is. Rendezője mellett főszereplőjét, Michael Fassbendert is számos díjjal jutalmazták.

McQueen új filmje, a Shame egy szexfüggőről szól. A forgatókönyvet McQueen közösen jegyzi Abi Morgannel. A főszerepet ismét Fassbender kapta, akinek ez alkalommal Carey Mulligan (Egy lányról, Tőzsdecápák – A pénz nem alszik) és James Badge Dale (24) lesz a partnere.

A történet középpontjában egy 30 éves new yorki férfi, Brandon (Fassbender) áll, aki szexfüggőségben szenved, és szinte képtelen uralkodni vágyain. Mulligan Sissy-t, a férfi problémás, blues énekes húgát fogja játszani, aki néhány napig testvérénél kénytelen megszállni. A rendező szándéka az, hogy az emberi szükségletet, azaz a szex iránti vágyat próbálja ábrázolni és bemutatja, hogy miképp viselkednek az emberek néhány helyzetben. A film forgatása januárban kezdődik, New Yorkban.

Az Oscar-jelölt Mulligan csillaga igencsak felfelé ívelőben van: nemrég tudta meg, hogy megkapta a Baz Luhrman által rendezendő A nagy Gatsby remake főszerepét is. A 25 éves színésznő állítólag sírva fakadt a hír hallatán.