Folytatódik Az utazás a Föld középpontja felé

Megkezdődött Az utazás 2. forgatása. Brendan Fraser, Dwayne Johnson, Michael Caine, Kristin Davis a főbb szerepekben.

Hawaii Oahu szigetén átmenetileg szünetel a paradicsomi béke. Megkezdődött Az utazás 2. – A titokzatos sziget (The Journey 2 –The Mysterious Island) forgatása. Az Utazás a Föld középpontja felé című kalandfilm tudós főszereplőjét Brendan Fraser, kalandvágyó fiát Josh Hutcherson alakította. A folytatást a fiatal színész viszi tovább, de fantasztikus sztárok csatlakoztak hozzá. Mostohaapját Dwayne Johnson, nagyapját Michael Caine, anyját pedig Kristin Davis alakítja; helyi vezetőiket Vanessa Hudgens és Luiz Guzman játssza.

Az Utazás a Föld középpontja felé az első 3D-ben forgatott játékfilm volt –a folytatás izgalomban és technikai újításokban sem fog lemaradni elődje mögött. A történet szerint a fiú vészjelzéseket kap egy olyan helyről, ahol a térkép szerint nem lehetne semmi. Mostohaapja ugyan megpróbálja visszatartani az ifjú kalandort, de mivel nem sikerül, jobb híján útitársául szegődik. Egy helikopter pilóta és az ő keményfejű lánya csatlakozik hozzájuk – és együtt vágnak neki a nagy útnak.

A szigeten ismeretlen életformákkal, aranyhegyekkel, halálos csapdákat rejtő vulkánokkal és újabb titkokkal szembesülnek, megmentik a hely magányos lakóját, és az utolsó pillanatban – mielőtt egy földrengés a kincseivel együtt a tenger fenekére küldi a szigetet – elmenekülnek.

Az idei helyszíni forgatások után a stáb karácsonyi szünetet tart, majd januárban Észak-Karolinában folytatja a munkát.