Új animáció a Csibefutam alkotóitól

Karácsony Artúr története jövő novemberben kerül a hazai mozikba.

Már biztosan sokan várják a karácsonyt, de 2011 decemberére talán még inkább érdemes készülni:
akkor kerül ugyanis a mozikba egy különlegesen sziporkázó animációs vígjáték, a Karácsony Artúr, melyet a Csibefutam és a Wallace és Gromit angolos humorú, fantáziadús alkotói készítenek. Ez a film arra a régi – és eddig soha meg nem válaszolt – kérdésre keresi a magyarázatot, hogy miképpen tudja a Mikulás egyetlen nap alatt kézbesíteni azt a nagyon sok ajándékot a világ minden részén?

Az ultramodern Mikulás és reménytelen gyermeke közti családi csatározás az animációs
filmkészítés döntő pontjára jutott: a héten készül a szinkron, és a Sony Pictures Animation ez alkalomból közzétette a hangjukat Karácsony Artúr-nak kölcsönző sztárok listáját.

A címszereplőt, a Mikulás fiatalabb, kétballábas fiát James McAvoy alakítja; bátyja, aki minden bizonnyal a télapó helyébe lép majd, Hugh Laurie hangját kapja, magának a Mikulásnak pedig Jim Broadbent kölcsönzi a hangját. Bill Nighy-é a megtiszteltetés, hogy az ő 136 éves apját szinkronizálhatja, míg Imelda Staunton Télapónét kelti életre. – Ennyi jó angol színész utoljára a Harry Potter-filmek kedvéért jött össze – kommentálta a bejelentést a film producere.