Már megint Te! [filmpremier]

Szánalmas női rivalizálás és féltékenység. Rossz nézni, ahogy kiváló színésznők lemennek kutyába.

Ösztönlények vagyunk, ez tény. Egyik legősibb késztetésünk a rivalizálás, hogy ki is legyen az alfahím/nőstény a falkában, és mint tudjuk, az erősebb kutya… eszik. Mégis, ember voltunk miatt ott a lehetőség, hogy meghaladjuk magunkat és felülemelkedjünk alantas késztetéseinken. Miért is ne sikerülhetne?

Andy Fickman vígjátéka ezt a problémát tálalja habos-rózsaszín pompomlányos körítéssel. Főhőse, Marni (Kristen Bell) végre eltemette középiskolai megaláztatásait, és sikeres felnőtt életét éli, amikor kiderül, bátyja az iskolai riválisát készül feleségül venni. Joanna (Odette Yustman) ráadásul mintha nem emlékezne rá, mekkora gennyláda volt vele. Kisvártatva betoppan dögös nagynénje, Ramona (Sigourney Weaver) is, aki viszont Marni anyjának (Jamie Lee Curtis) volt középiskolai barátnője, de annó csúnyán összevesztek. Karmok kieresztve, kezdődnek a meccsek. Ahogy közeleg a nagy nap, egyre több bili borul ki, Marni hamarosan ugyanolyan pattanásos, szemüveges békává vedlik vissza, mint amilyen az iskolában volt. A nagy kérdés az, sikerül-e keresztbe tennie az esküvőnek?

Vérciki és egyáltalán nem szórakoztató, ahogyan a két érett, fantasztikus színésznő acsarkodik egymásra minden szellemességet és tartást nélkülözve. Mint ahogy azt is csak fészkelődve lehet kibírni, ahogyan a család a cukorszirupos esküvőre készül, vagy ahogy az egész társaság a táncpróbán bénázik. Ügyefogyott csetlés-botlásból nincs hiány, csak az egész nem tud egy kicsit sem szeretetre méltó lenni. De ha már liba, legyen kövér! A nyálon csúszó összeborulás nem marad el, és még Bobby Ewing is feltűnik a film végén.

You Again – színes, feliratos, amerikai vígjáték. 2010. Rendezte: Andy Fickman. Szereplők: Kristen Bell (Marni), Odette Yustman (Joanna), Jamie Lee Curtis (Gail), Sigourney Weaver (Ramona néni), Betty White (Bunny nagyi), Victor Garber (Mark), Kristin Chenoweth (Monique Leroux), Christine Lakin (Taylor), Jimmy Wolk (Will). Forgalmazó: Fórum Hungary.

Hazai bemutató: november 11.