Mindenkinek nekimegy a Mötley Crüe frontembere

Vince Neil életrajzi kötetében, a héten megjelenő Tattoos and Tequilában zenésztársait, Axl Rose-t, sőt Ozzy Osbourne feleségét és menedzserét is támadja.
Kapcsolódó cikkek

A legkeményebb szavakat Sharon Osbourne kapja a könyvben, róla ugyanis azt írja az énekes, aki csapatával 1984-ben Ozzy előzenekaraként turnézott: „nála szarabb alakkal és gonoszabb nőszeméllyel” soha életében nem találkozott. Sharon Osbourne természetesen nem hagyta szó nélkül az őt ért rágalmakat, a New York Postnak nyilatkozva azt mondta Neilről: „Megölt egy embert egy autóbalesetben, és két másikat megnyomorított, de még mindig ittasan vezet. Hát ezért tartottam távol tőle a férjemet.” Mint ismeretes, Neil 1984-ben részegen karambolozott, és a balesetben meghalt a Hanoi Rocks mellette ülő dobosa, a másik kocsi két utasa pedig súlyos sérüléseket szenvedett, de a sztárt a közelmúltban ismét ittas vezetésen kapták.

Neil a ’84-es baleset kapcsán előveszi a kötetben három társát is, és azzal vádolja őket, hogy nem álltak mellé az ügyben, de velük általában azért elnézőbb: fivéreinek nevezi a három zenészt, és testvérharcként írja le ellentéteiket. Nem kíméli ezzel szemben harmadik célpontját, Axl Rose-t, akinek azt üzeni: az 1989-es összetűzésük kapcsán beígért bokszmeccset ő még mindig szívesen megvívná. Életét a sztár mindezek után úgy összegzi: nem bánt meg semmit, mert minden hibájából tanult.

A Mötley Crüe énekese a könyv kapcsán a Reutersnek egyébként azt nyilatkozta: nem szeret beszélni magáról, de már annyi mindent leírtak a zenekarról, és neki annyira nem volt beleszólása a dolgokba, hogy úgy érezte, itt az ideje elmondani, ő hogyan látta az eseményeket. Mint ismeretes, 2001-ben a zenekar történetéről már napvilágot látott egy kötet The Dirt címmel, amelynek megírásában mind a négy tag közreműködött, a basszusgitáros, Nikki Sixx pedig Heroinnaplók címmel adott ki könyvet drogos korszakáról.