Lady Gaga mindent vitt az MTV VMA-n

A nyolc díjat bezsebelő énekesnő mellett labdába se lehetett rúgni.
Kapcsolódó cikkek

Gaga tulajdonképpen csak azokban a kategóriákban nem nyert, amikben nem is indulhatott: a Bad Romance című dalához készült klip lett az év videója, ezenfelül megkapta az év popvideójáért, az év dance videójáért, az év női videójáért, a legjobb duettért, a legjobb koreográfiáért, a legjobb vágásért és a legjobb rendezésért járó díjat is. Az énekesnő a harmadik kitüntetés átvételekor azzal mondott köszönetet a rajongóinak, hogy elárulta új lemeze címét (Born This Way), és el is énekelt egy részletet a rajta szereplő számok egyikéből.

A díjátadó második legsikeresebb előadója Eminem lett, de Lady Gaga eredménye az övét is beárnyékolja, a rapper ugyanis csak két szobrot – a legjobb férfi klipért és a legjobb hiphop-videóért járót – vihetett haza. A sztár a díjakat egyébként csak otthon veheti majd a kezébe, ugyanis nem sokkal azután, hogy két dallal – köztük a Love the Way You Lie-jal, amelyben a Madonnának öltözött Rihanna is színpadra lépett – megnyitotta a Los Angeles-i gálát, távoznia kellett, hogy másnapi keleti parti koncertjére időben megérkezzen.

A VMA további díjazottjai között olyan neveket találni, mint Justin Bieber, a Muse, a Black Keys, a Florence and the Machine, Alicia Keys és a Lady Gagával közösen jutalmazott Beyoncé. A gála legjobbnak tartott fellépései Bieber, valamint a tavalyi év botrányáért felelős Kanye West és áldozata, Taylor Swift nevéhez fűződnek. Utóbbi kettő egyaránt új dallal rukkolt elő: a rapper a Runaway című számát adta elő, míg Swift egy Forgiveness című szerzeménnyel állt ki, amelyben arról énekelt, hogy megbocsátott az őt tavaly letámadó Westnek. Az idei MTV VMA egyébként számottevő incidens nélkül zárult.