David Gilmour lesz a vendég Roger Waters egyik Wall-koncertjén

Nemrég újra együtt zenélt a Pink Floyd két frontembere, David Gilmour és Roger Waters, és a közös fellépésnek folytatása is lesz.
Kapcsolódó cikkek

A páros múlt hétvégén a fiatal palesztin menekülteket segítő Hoping Foundation gáláján lépett fel együtt, ahol négy számot, a Wish You Were Here-t, a Comfortably Numbot, az Another Brick in the Wall Part 2-t, valamint a Teddy Bears együttes To Know Him Is to Love Him című dalát adták elő.

A közös zenélés ötlete Gilmourtól származott, és Waters azonnal igent mondott a felvetésre. Az előkészületek során azonban nézeteltéréseik támadtak, ugyanis Gilmour olyan formában szerette volna előadni a To Know Him Is to Love Himet, ami Waters hangjának kényelmetlen és megterhelő volt. Így végül Gilmour felajánlotta, hogy ha kívánsága szerint eljátsszák a kettejük viharos viszonyára ironikusan utaló feldolgozást, akkor egy koncerten színpadra lép Waters szeptemberben induló turnéján, ahol a zenész a Pink Floyd klasszikus albumát, a Wallt adja elő.

Ebbe már basszusgitáros is belement, így a nyolcvanas években szétvált páros a 2005-ös Live 8-koncert után újra együtt állt a színpadon. Gilmour a Comfortably Numbban csatlakozik majd egykori zenésztársához, de hogy a hazánkat is érintő turné melyik állomásán történik ez, az titok, Waters ugyanis meglepetést szeretne.

„Hogyan utasíthattam volna egy ilyen ajánlatot? – nyilatkozta a zenész. – Nem tudtam, lehetetlen volt. Így hát azt mondtam: valószínűleg szar leszek, de ha őt nem zavarja, engem sem zavar, és megegyeztünk – a többi meg már történelem. Megcsináltuk a fellépést, és kib…ott jól sikerült. Ez a történet vége. De az is lehetséges, hogy a kezdete.”