Fegyveres férfit tartóztattak le Trump választási gyűlésénél

Ez már a harmadik incidens a volt amerikai elnökkel összefüggésben.

Töltött fegyver birtoklása miatt tartóztattak le egy férfit Donald Trump republikánus elnökjelölt kaliforniai választási gyűlésének közelében szombaton – jelentették be a kaliforniai hatóságok vasárnap az MTI tudósítása szerint.

A helyi rendőrhatóság közlése szerint az esemény biztosítására kirendelt járőrök egy fekete városi terepjáró sofőrjénél találtak töltött lőfegyvereket, valamint egy nagy kapacitású tárat, amikor ellenőrzésre megállították Coachella Valley településen. A 49 éves, Las Vegas-i illetőségű Vem Millert előállították, majd illegális fegyver-, és lőszerbirtoklásért letartóztatták, egy helyi börtönben őrzik. Riverside megye rendőrhatóságának közleménye szerint az incidens nem volt befolyással Donald Trump és a választási gyűlés közönségének biztonságára.

Mint ismert, júliusban egy kampánygyűlésen rálőttek a volt amerikai elnökre, aki könnyű sérülésekkel megúszta a merényletet. Azóta alaposan megszigorították Trump védelmét, szeptemberben egy merényletre készülő férfit fogtak el Donald Trump floridai birtokának közelében.