Az árvíz miatt jelentős vasúti korlátozások léptek életbe Csehországban is

Aki teheti, most ne menjen arrafelé vonattal.

A cseh vasút (ČD) tájékoztatása szerint a heves esőzések és árvizek miatt több vasútvonalon is fennakadások vannak a vonatforgalomban. Javasolják az utasoknak, hogy ne utazzanak vonattal Csehországba vagy azon túlra az országon át – írja a MÁV a honlapján.

A cseh vasút a nemzetközi utasok számára az utazáshoz rugalmas jegyhasználatot biztosít, így bármelyik vonatra érvényes a menetjegy minden Csehországba, illetve Csehországból és Csehországon keresztül közlekedő vonat esetében.

A szeptember 16-ig vásárolt – szeptember 16. és 22. közötti időszakra szóló – jegyek szeptember 23-ig használhatók fel. A későbbi utazást tervezők számára a meglévő menetjegyüket kezelési költség nélkül térítik vissza vagy cserélik ki a vasúttársaságok. A fenti időszakban bármelyik Csehországot érintő járattal lehet utazni érvényes menetjeggyel, járathoz kötöttség nélkül. Amennyiben másik vonatot választanak, úgy új helyjegyet kell váltani, amit díjmenetesen állítanak ki.

A Magyarország–Csehország, Lengyelország, Németország között közlekedő nemzetközi vonatok közlekedésében az alábbi korlátozások lépnek életbe. A térségből a korlátozások ellenére közlekedő vonatok jellemzően jelentős késéssel érkeznek a magyar határállomásra. Konkrét, vonatokra szóló korlátozások:

Általános helyzetkép: