Halálra vertek egy fiatal szomáliai menekültet Hága egyik legnagyobb terén

Az áldozat csak 23 éves volt, de már három éve Hollandiában élt. A rendőrség szerint nyolc 18 és 35 év közötti fehér férfi támadhatott rá.

Vasárnapra virradó éjszaka a hágai belváros egyik legnagyobb terén agyonvertek egy fiatal szomáliai menedékkérőt. A rendőrség nyolc férfit keres, akiket azzal gyanúsítanak, hogy részt vettek a halálos támadásban – írta szerdán a holland média. A menedékkérők befogadásával foglalkozó központi ügynökség (COA) megerősítette, hogy a 23 éves áldozat egy észak-hollandiai menekültközpontban élt.

A mentőszolgálat valamivel éjfél után érkezett a tett helyszínére, a férfit azonnal kórházba szállították, de még aznap délelőtt belehalt a sérüléseibe.

A rendőrség nyolc 18 és 35 év közötti világos bőrű férfit keres. A szemtanúk szerint az áldozat egy másik ember társaságában a téren sétált, amikor szóváltásba keveredett az elkövetőkkel.

„A rendőrség még mindig próbálja tisztázni a körülményeket, azt is, hogyan kezdődött a szóváltás, és ki kezdte az erőszakot” – nyilatkozta a hatóság szóvivője a holland RTL-nek.

A COA szóvivője az RTL-nek elmondta, hogy a férfi három éve tartózkodott Hollandiában. Az ügynökség gyászszertartást szervez az elhunyt részére. „Ennek ideje és helyszíne még nem világos. A szervezés azért is nehéz, mert a fiú családja még mindig Szomáliában van. Jelenleg is tartjuk velük a kapcsolatot, de a kommunikáció nem könnyű” – mondta a szóvivő.

(via mti)