Halálokozás és hullagyalázás miatt nyomoznak az elhunyt kézilabdázó ügyében, őrizetbe vették a barátját

A hatóság a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva egyelőre nem közöl bővebb információkat.

A rendőrség őrizetbe vette a Nagymegyeren (Dunaszerdahelyi járás) holtan talált 31 éves nő barátját – írta a paraméter.sk.

A rendőrség kedden reggel a közösségi oldalán közölte, hogy halálokozás és hullagyalázás ügyében indítottak nyomozást. Az ügyész beleegyezését követően a rendőrség őrizetbe vette a nő 44 éves barátját. A hatóság a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva egyelőre nem közöl bővebb információkat.

Simsik Cyntiát vasárnapról hétfőre virradó éjszaka találták meg egy nagymegyeri házban, eltűnését múlt héten szerdán jelentették a hozzátartozói. Édesapja később azt nyilatkozta, hogy kapott egy hibátlanul megírt üzenetet a lányától, amiben az állt, hogy véget akar vetni az életének, az apa szerint azonban nem úgy tűnt, mintha Cyntia írta volna.

Azt követően azonnal a nagymegyeri házhoz sietett, ahol csak a nő barátját találta meg. A férfi közölte vele, hogy Cyntia nincs ott, és közösen a keresésére indultak. Az elkövetkező napokban intenzíven keresték, napokkal később a rendőrök találták meg a lány holttestét, a helyi sajtó szerint egy műanyag zacskóba csavarva.

Simsik Cyntia Párkányban kezdett el kézilabdázni, de mivel csak felnőtt csapata volt a városnak, így fiatalként nagyon kevés játéklehetőséghez jutott. Így került tanulmányain keresztül Budapestre és a Szent István SE Építőkbe. Innen szúrta ki a DVSC, később pedig a Dorog, a Szombathelyi Haladás, a Csurgó és a Komárom színeiben is játszott, összesen 371 mérkőzésen játszott Magyarországon, ezeken 1730 gólt dobott.

Képünk illusztráció.