Erről beszélt Trump és Zelenszkij

„Nagyon jót beszélgetett telefonon” Donald Trump és Volodimir Zelenszkij, erről az amerikai elnökjelölt írt a közösségi oldalán.

„Nagyon jót beszélgetett telefonon” Donald Trump és Volodimir Zelenszkij, erről az amerikai elnökjelölt írt a közösségi oldalán.

Mint fogalmazott, az ukrán elnök gratulált neki az elnökjelölti megválasztásához, és elítélte a múlt szombaton ellene irányuló merényletkísérletet.

Méltányolom Zelenszkij elnököt, amiért megkeresett, mert én, az Amerikai Egyesült Államok következő elnökeként békét hozok a világnak, és véget vetek a háborúnak, ami megannyi emberéletet követelt és szétszakított megszámlálhatatlan ártatlan családot. Mindkét félnek lehetősége lesz tárgyalni egy olyan megállapodásról, ami véget vet az erőszaknak és utat nyit a jólétnek

– írta.

Zelenszkij az X-en szintén arról írt, hogy gratulált Trumpnak és elítélte a sokkoló pennsylvaniai merényletkísérletet. Elmondta neki, hogy létfontosságú a kétpárti amerikai támogatás az ukrán nemzet szabadsága és függetlenségének védelme érdekében.

Egyetértettünk abban, hogy személyesen kell átbeszélnünk, milyen lépések vezethetnek el egy igazságos és hosszan tartó békéig

– tette hozzá.

Donald Trump az ukrajnai háború kirobbanása óta többször is arról beszélt, hogy véget vetne a harcoknak, de az a mai napig nem egyértelmű, hogy pontosan hogyan tenné mindezt.