Sajtóértesülés: Már Obama szerint is kétséges, hogy Biden elnökjelölt maradhat-e

A Washington Post úgy tudja, a volt amerikai elnök erről több hozzá közel álló személynek is beszélt. 

Barack Obama volt elnök az elmúlt napokban arról beszélt a hozzá közel állóknak, hogy Joe Biden választási győzelmi esélyei nagymértékben lecsökkentek, ezért a volt elnök úgy gondolja, hogy Bidennek komolyan meg kell fontolnia azt, hogy továbbra is elnökjelölt maradhat-e – írja a Washington Post több, meg nem neveztt forrásra hivatkozva.

A cikk azt írja, hogy Obama a Biden és Donald Trump közötti, előbbi számára rendkívül rosszul sikerült vita után csak egyszer beszélt az elnökkel, és kijelentette, hogy a visszalépésről egyedül Biden dönthet. A Washington Post szerint ugyanakkor Obama, aki mellett Biden 8 évig alelnökként dolgozott, számos aggódó demokrata párti politikussal beszélt telefonon, köztük Nancy Pelosi volt képviselőházi elnökkel.

Az amerikai lap úgy értesült, hogy a beszélgetések során Obama elmondta, szokott tanácsokat adni Bidennek, akit nagyszerű elnöknek tart és akinek szeretné megvédeni a sikereit, de ez veszélybe kerülhet, ha a választásokat követően az amerikai képviselőházban és a szenátusban is a republikánusok kerülnek többségbe.

A Washington Post értesüléseit nem kívánta kommentálni Barack Obama sajtósa.

Kapcsolódó
Még vissza lehet léptetni Bident, de ki jöhetne a helyére?
Az elnökjelöltek első vitáján mutatott katasztrofális szereplése miatt rendkívüli módon felerősödtek a Joe Biden visszaléptetését sürgető demokrata párti hangok. De lenne valaki a láthatáron?