Bírói engedéllyel elhagyhatják Romániát a nemi erőszakkal vádolt Tate fivérek

Már azon gondolkodnak, hogy melyik Ferrarival menjenek Olaszországba. 

Továbbra is hatósági felügyelet alatt marad, de a bíróság engedélyével elhagyhatja Romániát, ha egy másik uniós országba kíván távozni, Andrew Tate brit-amerikai állampolgárságú influenszer és testvére, Tristan – döntött pénteken a bukaresti törvényszék. Az ítélet nem jogerős – közölte az Agerpres hírügynökség a döntésről beszámolva.

„Üdvözöljük a bíróság döntését, amely ügyfeleim példamutató magatartását tükrözi. Andrew-nak és Tristannak továbbra is eltökélt szándéka, hogy helyreállítsák hírnevüket, ugyanakkor hálásak a bíróságoknak, hogy megbíztak bennük” – idézte Eugene Vidineac ügyvédet a News.ro hírportál.

A bíráim úgy döntöttek, elhagyhatom Romániát, úgyhogy mehetünk a Ferrari SF90-essel Olaszországba, a Maserati MC20-assal Cannes-ba vagy a Ferrari 812-essel a párizsi versenyre. Hová menjek?

tudatta követőivel a hatósági felügyelet lazításának hírét Tate az X közösségi médiaplatformon közzétett videóban.

A testvérpárt és két román állampolgárságú feltételezett bűntársukat 2022. december 30-án tartóztatták le Bukarest Voluntari nevű elővárosában, tavaly júniusban pedig bíróság elé állították őket Romániában. A vádpontok között bűnszervezet létrehozása, többrendbeli emberkereskedelem, kétrendbeli nemi erőszak, informatikai rendszerek jogosulatlan használata és adatok módosítása, valamint tettleges bántalmazás és egyéb erőszakos cselekmények szerepelnek.

Az X-en mintegy 9 millió követővel rendelkező, 37 éves Andrew Tate és öccse, Tristan Tate három hónapot töltött előzetes letartóztatásban. Tavaly márciusban házi őrizetbe kerültek, amelyet augusztusban oldottak fel. Azóta hatósági felügyelet alatt állnak, és nem hagyhatták el Romániát.

A szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) szerint 2021 elején a négy vádlott szervezett bűnözői csoportot hozott létre, amely emberkereskedelemmel foglalkozott Románia, az Egyesült Államok és Nagy Britannia területén.

A vádirat szerint a csoport tagjai fiatal lányokat kényszerítettek arra, hogy szexuális tartalmú videókon szerepeljenek. A bűnszervezet külföldi állampolgárságú tagjai a „loverboy” módszert alkalmazták, azaz szerelmet színlelve hálózták be a lányokat, akiket aztán egy Ilfov megyei házban tartottak fogva, és különféle módszerekkel pornográf videók készítésére kényszerítették őket, amelyeket feltöltöttek az internetre, és ezáltal jelentős anyagi haszonra tettek szert. A hatóságok hét áldozatot azonosítottak a nyomozás során, akik közül hárman polgári peres félként csatlakoztak a perhez.

(MTI)