Lengyelországot fenyegeti Medvegyev

Keményhangú fenyegetést címzett Lengyelországnak Dmitrij Medvegyev az orosz nemzetbiztonsági bizottság elnökhelyettese (Oroszország korábbi elnöke).

Keményhangú fenyegetést címzett Lengyelországnak Dmitrij Medvegyev az orosz nemzetbiztonsági bizottság elnökhelyettese (Oroszország korábbi elnöke). Telegram csatornáján lényegében Lengyelország területét csorbító, orosz védelmi övezet kialakításával fenyegetőzött, amennyiben a nagy hatótávolságú fegyverek érkeznek Ukrajnába.

Úgy tűnik, a debil NATO-stratégák tényleg azt akarják, hogy egész Ukrajna orosz ellenőrzés alá kerüljön. Épp ezért adnak a banderista hatalomnak mind több nagy hatótávolságú fegyvert

– írta.

Medvegyev bár szélsőségesen kemény, és harcias üzeneteiről híres, NATO-tagországot így még nem fenyegetett. Mint írta, szerinte Oroszország kénytelen lesz még nagyobb védelmi övezetet kialakítani Oroszország határainál, hogy ezekkel a fegyverekkel ne érhesse el Ukrajna Oroszországot.  Medvegyev szerint, ha Ukrajna nyugati támogatása folytatódik, akkor „az egészséges övezet valahol a lengyel határnál lesz. Vagy magában Lengyelországban, ami már tényleg veszélyes.”

A volt elnök az 550-650 kilométeres hatótávolságú Storm Shadow/SCALP-EG rakétákról írt, amelyek hatótávolságából számolta ki, hogy Lengyelországba telepítené az esetleges védelmi zónát.