Itt a kormány első reakciója arra, hogy újabb kötelezettségszegési eljárás indul Magyarország ellen

Kovács Zoltán értékelte elsőként a fejleményeket.

Miután az Európai Bizottság úgy találta, hogy a magyar szuverenitásvédelmi törvény egyes rendelkezései ellentétesek az uniós joggal, újabb kötelezettségszegési eljárás indult Magyarország ellen. A kormánynak innentől kezdve két hónap áll a rendelkezésére, hogy válaszoljon a bizottság felszólítólevelére, amennyiben ez a válasz nem kielégítő, úgy az eljárást a következő szakaszba léptetik. Nem valószínű, hogy a folyamat részét képzi, de szerda délután Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár révén megérkezett az első reakció a kormány berkeiből a bizottság döntésére.

Kovács Zoltán a vonatkozó Facebook-posztjában úgy fogalmazott,

Brüsszel és a dollárbaloldal gazdái éppen azért támadják a szuverenitásvédelmi törvényt, mert annak az a célja, hogy megakadályozza a külföldi befolyásszerzést a Soros-féle guruló dollárokon keresztül.

Az államtitkár aztán megjegyezte, hogy „már tény, hogy a dollárbaloldal fő támogatója Soros György volt a 2022-es kampányban”, majd a legutóbbi nemzeti konzultáció eredményeit villantotta fel, melyek szerint a kitöltők 98 százaléka egyetértett azzal, hogy akár törvényi szigorítással is fel kell lépni a külföldi befolyásszerzés ellen, ezért a kormány az Európai Bizottság döntése ellenére is kitart a szuverenitásvédelmi törvény mellett.

Kapcsolódó