Meggyilkolta a hasomását egy nő Németországban, hogy a saját halálát megrendezve megszökhessen a családjától

Amikor őrizetbe vették a nőt, az áldozata ruháit viselte.

Annak ellenére, hogy a médiában – úgyanúgy ahogy a történelemben is – gyakran felbukkannak olyan esetek, melyek középpontjában egy doppelgänger áll, viszonylag kevéssé ismert, hogy mit is takar pontosan a dolog. A doppelgänger német eredetű szó, durva fordításban hasonmást jelent, egészen konkrétan arra a jelenségre használják, amikor egy embernek van egy szakasztott ugyanolyan mása, aki ugyanakkor nem az ikertestvére. A legtöbb esetben a két személy (akik tehát egymás doppelgängerei) alapvetően nem is tudnak a másik létezéséről, nincs köztük semmilyen kapcsolat – ennek is köszönhetően hátborzongatóak azok a történetek, amikor a két személy mégis összetalálkozik. A jelenséghez sokszor társítanak a folklórban mitológikus, természetfeletti jelentéseket, már a viktoriánus korból is maradtak ránk állítólagos esetek, de például Johann Wolfgang von Goethe is írt a saját hasonmásával való találkozásról, ahogy I. Umberto olasz királyról is azt beszélték, hogy megtalálta doppelgängerét.

Hozzájuk hasonlóan megtalálni vélte hasonmását az iraki származású, ám Németországban élő Shahraban K.B. is, aki ezek után borzalmas és kétségbeesett tervet eszelt ki párjával, egy Sheqir nevű férfival még 2022 nyarán. A 24 éves Shahraban maga mögött akarta hagyni az őt gúzsba kötő, szigorú családját, ezért kitalálta, hogy megrendezi a saját halálát. Ehhez kapóra jött neki a rá nagyon hasonlító áldozat, a 23 éves Khadidja O. A páros felvette a kapcsolatot a lánnyal, majd egy találkozót beszéltek meg Eppingenben, az áldozat szülővárosában, ahol meggyilkolták Khadidját. A The Scottish Sun információi szerint leütötték, majd több mint ötven késszúrással végeztek vele. Ezt követően a gyilkosok egy autóban hagyták a nő holttestét nem messze a környéktől, ahol Shahraban lakott.

Amikor a szülők felfedezték a holttestet, meg voltak győződve róla, hogy az ő lányuk halt meg. A boncolás során azonban több tetoválást is azonosítottak a testen, ami azt támasztotta alá, hogy valaki másnak a teste fekszik az asztalon. A hatóságok innen már hamar eljutottak Shahrabanig, aki a párjával együtt szökni próbált, de a hatóság még időben lekapcsolták őket. Az őrizetbe vételekor a nő az áldozata topját és designer táskáját viselte.

Ügyüket az ingolstadti kerületi bíróság tárgyalja, várhatóan nyáron lesz ítélet. A párosnak a fentiek mellett más vádakkal is szembe kell nézniük, azzal vádolják őket úgyanis, hogy egy másik esetben bérgyilkost fogadtak fel a férfi, Sheqir testvérének megölésére.

A lap rendőrségi információkra hivatkozva hozzátette még, hogy a tervezés során Shahraban legalább öt nőt megkeresett, mire megtalálta a rá legjobban hasonlító áldozatot.