Újabb Hezbollah-vezetőt öltek meg Libanonban

Izrael a Hezbollah libanoni síita fegyveres mozgalom egy újabb fontos tagját "likvidálta" kedden az ország déli részén - jelentette be Daniel Hagari, az izraeli hadsereg szóvivője.

Izrael a Hezbollah libanoni síita fegyveres mozgalom egy újabb fontos tagját “likvidálta” kedden az ország déli részén – jelentette be Daniel Hagari, az izraeli hadsereg szóvivője. Hangoztatta: Ali Huszein Bardzsi volt a felelős többtucatnyi olyan dróntámadásért, amelyet az Irán-barát szervezet hajtott végre Izrael északi része ellen azóta, hogy a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet terrortámadást követett el dél-izraeli települések ellen, majd Izrael hadserege megtorló hadműveletet indított az övezetben, és északi határán tűzpárbajokat vív a Hezbollah-val is.

A Hezbollah megerősítette Bardzsi halálhírét, de tagadta, hogy ő lett volna a milícia egyik parancsnoka.

Egy szemtanú azt mondta a dpa német hírügynökségnek, hogy Bardzsi autóval utazott az előző nap megölt Hezbollah-parancsnok, Visszám al-Tavil temetésére, amikor rakétatalálat érte a járművét.
Visszám al-Tavil, a Hezbollahon belüli elitegység, a Radván ezred egyik magas rangú parancsnoka hétfőn halt meg egy másik Hezbollah-fegyveressel együtt, miután találat érte járművüket a libanoni Madzsdal Szelmnél. Bardzsi halála előtt néhány órával legkevesebb három Hezbollah-fegyveres halt meg, mert járművüket rakétával eltalálta egy izraeli drón – közölte a Hezbollah és libanoni biztonsági illetékesek.

Az izraeli bombázásokban több mint 130 Hezbollah-harcos halt már meg Libanon déli részén október 7-e óta, Szíriában pedig további 19.

(MTI)