Kis Grófo családtagjai is Izraelben rekedtek

Korábban már beszámoltunk róla, hogy egy 87 tagú roma turistacsoport is Izraelben ragadt.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy egy 87 tagú roma turistacsoport is Izraelben ragadt. Azóta Kis Grófo közölte, hogy neki is vannak családtagjai és barátai a repülőtéren veszteglő csoportban:

Nagyon szomorú vagyok😢 Segítsetek 🙏🏼 A magyarországi testvéreim, családtagjaim és barátaim kint rekedtek az Izraeli háború területén és nem tudnak hazajönni 😔 Gyerekekkel vannak és nagyon félnek a jelenlegi állapot miatt!Belegondolni is félelmetes, hogy mit élhetnek át!?

– írta a Facebookon a mulatós zenész, aki vasárnap a Borsnak is nyilatkozott:

Az egyik nagybátyám, és több rokonom is kint van. Mindenki nagyon fél, rettegnek. Olyan erős embereket hallottam összeroppanni az elmúlt nap, hogy arra szavak sincsenek. A rokonaim jelenleg az izraeli reptéren ragadtak, amit a légitársaság teljesen lezárt, egy járat sem indul hazafelé. A gyerekek vannak leginkább megrémülve, abba se tudják hagyni a sírást, hatalmas a pánik. Enni, inni egyáltalán nem kapnak, a földön kellett aludniuk, rémültek és nagyon le vannak gyengülve. Szomorú vagyok, én is félek, de bízom benne, hogy Magyarország még ma, vagy legkésőbb hétfőn megtalálja a megoldást, és hamarosan újra magamhoz tudom ölelni a szeretteimet

– mondta Kis Grófo.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap délután a Facebook oldalán annyit mondott a kinti magyarokkal kapcsolatban, hogy négyszáz, Izraelben tartózkodó magyarral tartják a kapcsolatot. Folyamatosan tájékoztatják őket a biztonsági helyzetről és a repülőtér működéséről. A Ben Gurion repülőtér nyitva van, ám a légitársaságok jelentős része törölte járatait, a Wizz Air több utasa is ottragadt Izraelben. Szerinte „a külügyminisztérium és a konzuli szolgálat munkatársai mindent elkövetnek az Izraelben tartózkodó magyarok hazaszállításáért, biztonságáért”, de konkrétumokat egyelőre nem tudni.