Menczer Tamás megfejtette, miért ítélte el az Európai Parlament Szijjártó Pétert

Legjobb védekezés a támadás alapon.

Az Európai Parlament azért ítélte el és azért kritizálja Szijjártó Pétert, mert a magyar külügyminiszter békepárti, békét akar, az Európai Parlamentben üldögélő derék képviselők ezzel szemben háborúpártiak.

Így reagált a Facebook-oldalán Menczer Tamás arra a hírre, miszerint az EP elítélte Szijjártót, mert Minszkben tárgyalt.

A külügyi államtitkár feltette a kérdést: mit tudunk még az Európai Parlamentről? Ezt gyorsan meg is válaszolta.

Kifejtette, „tudjuk azt, hogy az Európai Parlament nyakig van a korrupcióban.”

Az Európai Parlamentben jellemzően korrupt, megvásárolt, fizetett képviselők ülnek, ezt ma már mindenki tudja, egészen nyilvánvaló. Azt is tudjuk, mint említettem, hogy az Európai Parlament háborúpárti, nem akarnak ott a képviselők azonnali tűzszünetet és nem akarnak békét

– sorolta.

Menczer szerint az EP abszurd módon az európai érdekekkel ellentétesen cselekszik, hiszen „napnál világosabb, hogy az európai érdek a béke.”

Azt is tudni véli az államtitkár az EP-ről, hogy a magyar baloldali képviselők vezetésével folyamatosan támadja Magyarországot.

Összefoglalva tehát korrupt, megvásárolt és háborúpárti emberek kritizálják, ítélik el a magyar külügyminiszter, ami egészen nonszensz

– tette hozzá.

Közölte, Szijjártónak legalább két nyomós oka volt a belarusz tárgyalásra: hogy a kommunikációs csatornákat kiváltképp háború idején nyitva kell tartani, és hogy Magyarország szempontjából szintén létfontosságú orosz kőolajat szállító vezeték Ukrajna előtt Belaruszon keresztül szállítja a kőolajat hazánk felé.

Menczer azzal zárta gondolatait: „akármekkora nyomást helyeznek ránk Brüsszelből, a magyar kormány békepárti marad, mi békét akarunk, nem hagyjuk, hogy belesodorjanak, belepréseljenek bennünket ebbe a háborúba.”

Szijjártó Péter egyébként Hongkongból Isztambul felé tartva, nagyjából félúton olvasta a hírt, amihez kommentként egyetlen kérdést tudott hozzáfűzni.